Gimnastica ritmică reşiţeană, de cinci ori pe podium la Naţionalele Şcolare

Reprezentantele secţiei de gimnastică ritmică a Clubului Sportiv Şcolar din Reşiţa au urcat de cinci ori pe podiumul Campionatelor Naţionale Şcolare desfăşurate la Bistriţa. Capitala Banatului de Munte a fost reprezentată în concurs de nouă gimnaste, care au adus acasă două medalii de argint şi trei de bronz. Rezultatele reşiţencelor sunt prezentate de profesoara Luminiţa Laţcu:

“La categoria junioare IV,  Raisa David s-a clasat pe locul opt, la prima ei apariție într-un campionat mare. La categoria junioare III, Alexandra Trebuian a ocupat tot locul opt. La categoria junioare II am avut sportivele Ariana Timișan, care a ocupat un loc șapte la minge, şi Daliana Făgăraș, care a obținut două medalii: argint la panglică și bronz la individual compus. La categoria junioare am avut două echipe și o sportivă la individual compus, Maria Făgăraș. Echipa I, formată din Sofia Perneu și Ana Mihalache, a obținut medalia de argint. Sofia a ocupat locul cinci la individual compus şi la cerc, locul șapte la minge şi locuri patru la măciuci și panglică. Ana Mihalache a obținut locul șapte individual compus, locul patru la cerc, locul cinci la minge şi locul șapte la măciuci. Echipa a II-a, formată din Larisa Trebuian și Rebeca Grădinaru, a obținut medalie de bronz.

S-a remarcat Larisa, clasată pe locul patru la individual compus și la minge şi pe poziţia a cincea la măciuci. Ea a reușit la panglică să ia o medalie de bronz. Per ansamblu, a fost o competiție grea, obositoare, ca toate competițiile organizate de Ministerul Educaţiei. S-a concurat de dimineața până seara, cu mici pauze de 5 minute, plus o pauză de o oră pentru masă – dar în această pauză unele sportive au de făcut încălzirea, deci masa este cam sărită. Au fost emoții greu de învins, fetele noastre neavând multă experiență de concurs. În continuare urmează Campionatul Național de junioare II și III, organizate la Constanța în perioada 2-4 iunie. Avem două sportive la aceaastă categorie – și o las pe doamna antrenoare Dana Târbă să hotărască cu cine vom merge.”

foto: R.G. Photography, Stefan Ghita (www.stefanghita.ro)

De același autor

Related Articles