Gimnastele reșițene au urcat, din nou, pe podium la competiții cu participare internațională

809

La Arad au avut loc întrecerile Turneului Internațional „ARAD TROPHY”. La acest turneu au fost înscrise 200 de sportive de la 18 cluburi: din Ungaria (două), Bosnia (două), Serbia (două), Italia (unul) și România (11 cluburi).

De la Clubul Sportiv Școlar Reșița au luat parte la întreceri 13 sportive, care au cucerit nouă locuri pe podium: două pe prima treaptă, patru pe treapta a doua și trei pe treapta a treia.

La mica gimnastă categoria 7 ani Daliana Făgăraș a obținut locul 4,la fără obiect,iar la 8 ani Issabel Ungureanu a ocupat locul I la coardă, Sofia Perneu locul II la coardă, Dariana Condescu locul III la coardă, Rebeca Grădinaru locul 10 la cerc. La categoria a 4-a, Larisa Trebuian a ocupat locul 4 la cerc și locul 6 la panglică, iar Ana Maria Mihalache locul 8 la panglică. La individual compus, Maria Făgăraș s-a situat a 6-a, iar Nevena Vișatovici locul 8. Alexia Lațcu a ocupat locul 4 la minge și 7 la panglică. Briana Birta s-a situat pe locul 9 la panglică, la categoria a III-a. Junioarele de la CSS Reșița, Anghelina Cătălina a luat locul I la cerc, locul II la măciuci, minge și panglică și locul III la individual compus. Larisa Ristea a fost pe III măciuci și locul 4 la individual compus.

Despre competiție ne-a vorbit una dintre antrenoarele reșițencelor, Luminița Lațcu:

” Mulțumim părinților pentru efortul financiar și susținerea acestor gimnaste, cât și Clubului Sportiv Școlar Reșița. Au fost rezultate bune, ținând că nu suntem în cea mai bună formă fizică. Vara aceasta am muncit la compoziția exerciților, mai ales la categoriile noi de vârstă, care au schimbat obiectele. Sunt compoziții noi, dar așteptări foarte mari o să avem cam prin aprilie mai anul viitor, când încep competițiile importante. Eu mă aștept ca ele să avanseze și să-și învingă emoțiile.”

Luna viitoare sportivele secției de gimnastică ritmică a CSS Reșița vor lua parte la Cupa României la București, în 14 și 15 noiembrie. Gimnastele sunt pregătite de antrenoarele: Luminița Lațcu și Dana Tîrbă.

Cristina Corocan