Germania a încheiat sezonul şi a declarat-o campioană pe THW Kiel

Federaţia germană de handbal a decis încheierea sezonului 2019/2020 din cauza pandemiei de coronavirus şi a declarat-o campioană în competiţia masculină pe THW Kiel, care ocupa primul loc la momentul întreruperii campionatului, relatează DPA, citată de Agerpres.

Bundesliga şi liga secundă de handbal au fost suspendate în luna martie din cauza Covid-19, iar reprezentanţii celor 36 de cluburi au decis ca sezonul să nu se mai joace. Pentru desemnarea campioanei a fost utilizat un coeficient special, iar în acest sezon nu a mai retrogradat nicio echipă din cele 18 aliniate la start.

La momentul suspendării, THW Kiel avea un avans de două puncte faţă de SG Flensburg-Handewitt şi de trei faţă de SC Magdeburg.

HBL anticipează pierderi de 25 milioane euro din cauză că ultimele şapte etape nu se vor mai desfăşura.

Iniţial, cluburile au sperat că meciurile se vor putea relua la mijlocul lunii mai, dar restricţiile au fost însă prelungite până la 31 august, privind distanţarea socială, iar handbalul trăieşte mai degrabă din vânzarea de bilete şi sponsorizări, decât din drepturi de televizare.

Luna trecută, sezonul din ligile de hochei şi volei a fost de asemenea abandonat, dar fără a se stabili echipa campioană. Un alt sport indoor, baschetul, nu a luat încă decizia finală privind continuarea sau nu a sezonului 2019/2020.

Fotbalul din primele două ligi ar putea să se reia în luna mai şi să ducă la bun sfârşit sezonul, chiar dacă meciurile vor avea loc cu porţile închise. Fotbalul se bazează însă în mare măsură pe drepturile de televizare.

Sursa foto. Agerpres.ro

Cele mai citite

Related Articles