Generaţii de poveşti pe schiuri, pe Semenic, la Cupa Veteranilor

Veteranii, prieteni ai munţilor şi iubitori de schi, şi-au dat întâlnire, sambata,4 martie pe Muntele Semenic.

Peste o sută de pasionaţi de mișcare în aer liber s-au întâlnit la tradiționala Cupă a Veteranilor la Schi. A fost cea de a 45-a ediție ce a cuprins trei probe: schi alpin, schi fond și proba pe doage, la aceasta din urmă nefiind mulţi care s-au aventurat. S-a concurat la mai multe categorii de vârstă și menționăm că cel mai vârstnic concurent al ediţiei a fost Leonida Gheorghiță, care are împliniți 88 de ani.

Steagul roşu, aşa cum i se mai spune lui Leonida Gheorgiţă, a participat la toate ediţiile, dovadă sunt multiplele trofee şi diplome, ce-i decorează  mobila. Ne-a mărturisit să s-a dedicat sportului în momentul în care medicii i-au pus un diagnostic sever şi că din cauza problemelor de sănătate poate deceda în câteva luni. Cu un stil de viaţă din care n-a lipsit nici măcar o zi fără mişcare, a ajuns la o vârstă venerabilă. Spune că este îndrăgostit pe vecie de munte.

“Seniorii” s-au revăzut după un sezon de pauză, cu multă nerăbdare să-şi mai povestească ce au mai făcut, să se relaxeze şi să facă mişcare pe schiuri, să sfideze vârsta şi anumite prejudecăţi.

Celui căruia i s-a înmânat în acest an tradiţionala Cupă a veteranilor este reşiţeanul Alexandru Borza, unul dintre participanţi, în vârstă de 60 de ani. Acesta a declarat la festivitatea de premiere:

” CÂT VOI TRAI , ONOARE MAI MARE NU VOI AVEA!” CUPA MAMA …Cupa Veteranilor a ajuns la mine” .

A fost o ediţie frumoasă, cu vreme bună şi zăpadă excelentă. A constatat că face parte din ambele categorii care se referă la prietenii munţilor, pentru că este un adevărat iubitor de munte şi că este membru al Asociaţiei Prietenii Munţilor.

La ediţia din acest an fost prezenţi şi salvamontiștii din stațiunea Straja, de pe Muntele Mic și desigur, de pe Semenic. Seara a avut loc Balul Veteranilor, unde a avut loc premierea câştigătorilor.

Cristina Corocan

Cele mai citite

Related Articles