Gata vacanţa! Lotul echipei CSM Reşiţa a început pregătirea de iarnă

S-a încheiat vacanţa de iarnă pentru fotbaliştii de la CSM Reşiţa! 30 de jucători s-au prezentat  în Valea Domanului, la cel dintâi apel al principalului Flavius Stoican. Lotul a rămas, în mare, acelaşi – întrucât responsabilii CSM-ului sunt mulţumiţi de ultimele evoluţii ale echipei. Rossonerii vor avea o primă etapă de pregătire pe plan local, perioadă care include şi trei jocuri amicale – toate, pe sinteticul din Valea Domanului. Începem pregătirea cu optimism şi speranţă, spune antrenorul Flavius Stoican.

“În primul rând, spun la mulți ani tuturor celor care iubesc această echipă și de fapt tuturor românilor – pentru că avem nevoie să fie un an mai bun. În ceea ce ne privește pe noi, sunt bucuros că ne-am reîntâlnit, am avut o discuție cu jucătorii,  am avut întrebări în ceea ce privește starea lor de sănătate – şi totul în regulă, lucru care mă bucură. Suntem încrezători că putem să facem, ca să zic așa, un mini-sezon foarte bun. Mă bazez pe faptul că am avut un parcurs destul de bun spre finalul anului, iar asta ne dă speranță că putem merge pe aceeași linie. Nu ne va fi ușor, dar vom spera, vom spera că putem să fim mai buni decât anul trecut.

În ceea ce privește programul, acum am început antrenamentele, o să avem și trei meciuri amicale înainte de plecarea în cantonamentul din Antalya: pe data de 27 ianuarie o să jucăm cu Deva primul amical, apoi, pe 31 ianuarie, o să facem un meci cu cei de la Timişul Şag – o echipă care este antrenată de un fost elev de-al meu, Srdjan Luchin. Iar pe data de 2 februarie o să avem un meci cu Jiul Petroșani. Urmează apoi plecarea în cantonamentul din Antalya. În rest, multe antrenamente și sper să fim, sau să ajungem la o condiție fizică optimă atunci când vom începe prima partidă, contra celor de la CSA Steaua. Sunt mulțumit de lotul de acum,  pentru că jocul lor și ceea ce s-a întâmplat în ultimele etape mi-a dat încredere. Mai mult decât atât, în perioada de vacanță am avut un program de pregătire în care au fost monitorizați – și m-a încântat că am văzut implicare, chiar dacă poate au făcut mici sacrificii. (…) Meciul contra celor de la CSA Steaua e foarte important, în funcție de acel meci vom vedea mai departe care ne va fi drumul. Noi ne dorim să ajungem la partida respectivă în condiții foarte bune din punct de vedere fizic, mental şi tehnico-tactic, și de aceea ne pregătim, sper să și reușim.”

Despre startul pregătirilor şi despre schimbările din lot a vorbit şeful din Valea Domanului, Cristian Bobar:

“S-a reunit lotul nostru, avem gânduri optimiste și sper să fie un an mai bun decât anul trecut. În plan sportiv, îmi doresc să avem evoluţii bune, ca și în ultimele trei etape din 2023. Avem un program destul de greu, mai ales că începem cu Steaua acasă. Le-am transmis și băieților mai devreme că nu va fi ușoară nici această parte a doua a campionatului, trebuie să fim la fel de concentrați pentru că nu suntem încă salvați de la retrogradare. Există o diferență de puncte între noi și ultimele clasate, dar ați văzut că la Liga a II-a oricine poate bate pe oricine, și într-o etapă-două, dacă nu faci puncte, se poate schimba absolut totul.

În 6 februarie vom pleca timp de 11 zile în Antalya, unde vom juca cinci meciuri de pregătire, urmează să semnăm contractele cu adversarele pe care le vom întâlni acolo. Până atunci va fi un semicantonament aici, la baza noastră, unde vor fi trei meciuri de pregătire, toate se vor juca la noi pe terenul sintetic.

Sunt bucuros, și cu asta trebuia să încep, că Flavius Stoican a rămas alături de noi, deși a avut o ofertă mult mai bună financiar de la o echipă de Liga I. Am discutat cu el, își dorește continuitate aici, sperăm ca pe viitor să aducem  CSM Reşiţa cât mai sus.

În ceea ce priveşte lotul, nu vom face prea multe achiziţii. Suntem în discuții foarte avansate cu un fundaş central, este vorba de Elton da Silva, fratele jucătorului nostru Erico. Momentan nu s-a semnat contractul cu el, dar cred eu că în zilele ce urmează vom semna acest contract și ne vom înțelege. În ceea ce-l priveşte pe portarul Cătălin Căpățână, acesta a plecat de câteva zile, se pregătește cu Poli Iaşi, echipă de liga I. Am avut o discuție cu președintele grupării ieşene – Căpăţână a fost luat pentru teste, dar, din ce știu eu, sunt mulțumiți de el și este o bucurie foarte mare pentru noi dacă vom reuși să dăm un jucător spre liga I. Cătălin este un portar pe care l-am adus acum trei ani de zile, și-a făcut bine treaba, este un caracter foarte frumos și cred eu că va putea ajunge un portar mare pe viitor. Goalkeeperul Paul Mereu s-a întors de la Lupac, el este născut în 2005 şi va rămâne alături de noi, va pleca cu noi în cantonament. Pe lângă el, mai avem câţiva jucători de la centrul nostru, tineri de 15, 16, 17 ani ani care își vor continua pregătirea cu noi.

Alfred Mensah, jucătorul care s-a accidentat la noi în liga a III-a,  și de care noi am fost foarte mulțumiţi, și-a revenit, a ajuns în cantonament şi ne vom putea baza pe el după operația avută la genunchi. Mai avem un mijlocaș central belgian, Luca Napoleone, și el a mai fost la noi, dacă vă mai amintiți, în perioada pregătirii de vară. A jucat foarte bine într-un amical cu UTA, dar a suferit o accidentare, a avut mare ghinion. Am rămas în legătură cu el, iar acum s-a prezentat la reunirea lotului. Urmează să semneze, am vorbit atunci cu el, i-am spus că trebuie să se refacă și îl vom primi cu ușa deschisă – pentru că până la urmă s-a accidentat aici, jucând pentru CSM Reşiţa, chiar dacă a fost într-un meci amical”, a declarat preşedintele CSM Reşiţa, Cristian Bobar.

Cele mai citite

Related Articles