[FOTO] Gata vacanţa! CSM Reşiţa a început pregătirile pentru Liga a II-a

S-a încheiat vacanţa pentru lotul echipei de fotbal CSM Reşiţa! 30 de jucători au răspuns prezent la primul apel al antrenorului Călin Cheregi, care a dat startul pregătirilor pentru noul sezon. Revenită în Liga a II-a, gruparea reşiţeană a făcut deocamdată şase transferuri. Sunt fotbalişti care pot aduce un plus în jocul echipei, spune şeful din Valea Domanului, Cristian Bobar.

“Este vorba de Răuț Andrei, un fundaș central, ultima oară la Metalul Globus, de Sabău Alex, de asemenea fundaș central, care a fost la CSA Steaua dar este din Arad; Maxim Laurențiu, un mijlocaş care este născut în 2003, a jucat la Oțelul Galați și a promovat cu echipa gălăţeană anul trecut. El este jucătorul Viitorului Cluj. Îl avem şi pe Dolghi Mihai, un mijlocaș central care este Under 20 și căpitan în naționala Moldovei la această grupă de vârstă; Ciprian Rus, atacant care a fost la UTA Arad căpitanul echipei și a jucat și în Liga întâi- aşadar un jucător cu experiență. Iar ca portar, îl avem pe Rus Ionuț, un jucător care a fost și la echipa a doua a lui Lazio şi a jucat ultima oară la Ripensia. Este jucătorul CFR-ului și vom discuta cu ei să vedem ce soluții avem să-l luăm la noi și să apere. Are un fizic impresionat, 1,94 m, sperăm să ne ajute.


Este o echipă cu jucători relativ tineri, probabil nu sunt nume foarte sonore, aşa cum au fost acum trei ani în Liga a 2-a, dar preferăm să construim o echipă pe muncă foarte multă și fără atâtea fițe, ca să spun eu. Cred că ne-am dat seama că nu mai joacă CV-urile de mult în fotbal, în campionatul României, ca să nu mai vorbesc de alte campionate.

La capitolul plecări, au încheiat contractele și le mulțumesc pentru activitatea depusă în anul ce a trecut, Robert Petre, Dane Alexandru, Trancă Remus și, nu în ultimul rând, Cristian Zimmermann şi Laurenţiu Breşeni. Vreau să le mulțumesc în mod deosebit pentru ce au făcut
la CSM Reșița. Eu am discutat cu ei zilele acestea, rămâne să se gândească, dar vor avea oricând un loc în organigrama clubului, tocmai pentru că au stat aici foarte mult, dar vine un moment când vârsta nu iartă pe nimeni și trebuie să se axeze pe alt drum – antrenorat, administrativ. Acum, depinde foarte mult ce își doresc și ei, dar este clar că avem nevoie de ei în organigrama clubului, dacă și ei își doresc acest lucru.

Vom avea un cartonament în Slovenia în perioada 10-21 iulie, unde Călin Cheregi a dorit trei sau patru jocuri amicale. Probabil vor fi trei meciuri și vom vedea apoi ce va urma.”

Rossonerii au la dispoziţie şase săptămâni pentru a pune la punct toate detaliile înaintea noului sezon. Principalul Călin Cheregi a vorbit despre programul pregătirii de vară şi despre noutăţile din lot:

“Am reușit să transferăm câțiva jucători care, din punctul meu de vedere, în mod sigur vor aduce un plus de calitate în ceea ce avem de făcut. Referitor la programul care urmează, se va întinde pe o perioadă de şase săptămâni. Primele două săptămâni le desfășurăm acasă, la baza proprie, urmând a pleca în cantonament, unde o să avem trei jocuri de verificare. Am anunţat datele la care dorim să jucăm şi urmează să stabilim în scurt timp adversarele. La revenirea din cantonament avem preconizate încă două jocuri, ultimele două, cu Viitorul Târgu Jiu, pe data de 26 iulie, și în 29 iulie cu Viitorul Șimian.


Referitor la ceea ce urmează, cred că suntem conștienți cu toții că ne așteaptă un campionat greu, cu echipe echilibrate, care au avut o campanie interesantă de transferări – și aici mă refer la foarte multe echipe care și-au declarat obiectivul de a promova în Liga întâi.
Clar, va fi un campionat greu și disputat, dar cred că în acest moment suntem în măsură să putem face o figură frumoasă și îmi doresc foarte mult să reuşim, pentru că sunt foarte, foarte mulți suporteri alături de echipă, iar ei merită acest lucru.”


La primul antrenament al rossonerilor au mai participat în probe câţiva fotbalişti ai UT-ei, pe care staff-ul tehnic îi va evalua în zilele următoare.

Atmosfera primului antrenament, surprinsă în instantaneele fotografului Zoli Bagosi:

Cele mai citite

Related Articles