FRF așteaptă cât mai mulți copii la meciul România – Andorra

Federaţia Română de Fotbal cere şcolilor şi instituţiilor cu activitate juvenilă să organizeze acţiuni prin care să asigure participarea copiilor la meciul România – Andorra, din preliminariile EURO 2024. Partida, ce va avea loc pe 15 octombrie, nu va fi deschisă publicului larg, după sancţiunea primită de la UEFA, notează Agerpres.

Partida România – Andorra din preliminariile EURO 2024 va fi închisă publicului larg, în urma deciziei UEFA. Dar copiii sub 14 pot intra gratis la meciul de pe 15 octombrie, ora 21:45! Federaţia Română de Fotbal a elaborat, în urma deciziei UEFA, o procedură în acord cu normele forului continental şi legislaţia românească, astfel încât la România – Andorra (15 octombrie, ora 21:45) să susţinem cât mai mulţi tricolorii pe Arena Naţională! Astfel, FRF invită şcolile, cluburile sportive, de fotbal şi nu numai, academiile de juniori şi orice altă instituţie cu activitate juvenilă să vină pe stadion şi să susţină România în drumul spre EURO 2024!”, a anunţat, joi, Federaţia Română de Fotbal pe site-ul oficial.

Copiii care nu au împlinit 14 ani din cadrul instituţiilor de învăţământ preşcolare sau şcolare, publice sau private, din cadrul academiilor şi şcolilor de fotbal şi orice alt sport, precum şi legitimaţi la cluburi cu grupe de copii şi juniori, vor avea acces pe stadion.

Conform FRF, fiecare grup organizat de 10 copii trebuie însoţit de un cadru didactic, antrenor sau părinte. Spre exemplu, la 23 de copii dintr-o unitate sunt necesari 3 însoţitori adulţi. Intrarea este gratuită pentru copii şi însoţitori.

Pentru înscriere, un reprezentant al conducerii instituţiei respective trebuie să acceseze platforma https://evenimente.frf.ro/romania-andorra/ şi să completeze formularul online. Odată cu mailul de confirmare va primi un formular de prelucrare a datelor personale ale copiilor, care trebuie completat şi returnat către FRF, conform instrucţiunilor, până la ora meciului. Înscrierile se pot face până pe 6 octombrie 2023, ora 15:00.

După verificarea datelor, FRF va trimite pe mail biletele care vor fi printate de însoţitori. Cu această ocazie, FRF va furniza şi toate detaliile legate de accesul în incinta Arenei Naţionale şi organizarea grupurilor pentru acces.

FRF precizează că orice responsabilitate legată de transportul copiilor până la stadion, participarea acestora la meci şi transportul lor de la stadion după finalul partidei aparţine exclusiv însoţitorilor şi unităţii care a încredinţat responsabilitatea acestora, notează Agerpres.

La 15 octombrie 2019, tricolorii au mai beneficiat o dată de susţinerea copiilor la meciul cu Norvegia, 1-1. Meciul a fost organizat atunci în aceleaşi condiţii şi a adunat în tribunele Arenei Naţionale nu mai puţin de 29.854 de spectatori, copii sub 14 ani şi însoţitorii acestora.

UEFA a sancţionat Federaţia Română de Fotbal prin disputarea de către prima reprezentativă a unui meci pe teren propriu cu porţile închise ca urmare a incidentelor provocate de suporteri prin afişarea unui banner cu tentă politică la partida România – Kosovo, din preliminariile EURO 2024, informează FRF pe site-ul oficial.

La 12 septembrie, echipa naţională de fotbal a României a învins selecţionata Kosovo, cu scorul de 2-0 (0-0), pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa I a preliminariilor EURO 2024.

Partida a fost întreruptă de arbitru în minutul 18 pentru mesaje cu tentă politică, un grup de suporteri români de la peluza Sud afişând bannerul ”Basarabia e Romania, Kosovo e Serbia”. UEFA a anunţat pe site-ul său că meciul a fost ”suspendat din cauza comportamentului discriminatoriu al suporterilor”, iar arbitrul a reluat jocul după o pauză de aproximativ 50 de minute.

România este neînvinsă în această campanie, cu trei victorii şi trei egaluri, având 12 puncte, după Elveţia, 14 puncte, dar înaintea celorlalte echipe, Israel, 11 puncte, Belarus, 4 puncte, Kosovo, 4 puncte, Andorra, 2 puncte.

În următoarele sale meciuri din în preliminariile EURO 2024, România va juca în deplasare cu Belarus (12 octombrie) şi acasă cu Andorra (15 octombrie).

Cele mai citite

Related Articles