Franck Ribery a fost desemnat cel mai bun fotbalist european în sezonul trecut

Franck RiberyJurnalişti din fiecare ţară a cărei federaţie este afiliată la UEFA au votat cel mai bun fotbalist al sezonului 2012/2013 în Europa, acesta fiind unul dintre câştigătorii ediţiei precedente a Ligii Campionilor.
Mijlocaşul echipei Bayern Munchen, Franck Ribery, a fost ales cel mai bun jucător al sezonului 2012/2013 în Europa, în urma votării ce a avut loc joi, la Monte Carlo, după tragerea la sorţi a grupelor Ligii Campionilor.

Ribery i-a devansat pe argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona) şi pe portughezul Cristiano Ronaldo (Real Madrid).
“A fost un an extraordinar pentru noi, cei de la Bayern. Aşteptam trofeul Ligii Campionilor de ceva timp. Pe Wembley atmosfera a fost fantastică şi Bayern merita trofeul de mult timp”, a declarat Franck Ribery.
Franck Ribery a fost unul dintre artizanii triplei istorice realizate de Bayern în sezonul trecut: Liga Campionilor – campionatul Germaniei – Cupa Germaniei.

Ribery a fost ales cel mai bun fotbalist după ce jurnalişti din fiecare ţară a cărei federaţie este afiliată la UEFA au votat, cu ajutorul unui sistem electronic. Dintre cei 53 de jurnalişti, 36 au votat pentru Ribery, 14 pentru Messi şi trei pentru Ronaldo.
În 2012, cel mai bun fotbalist din Europa a fost ales Andres Iniesta (FC Barcelona).Sursa:Mediafax

Cele mai citite

Related Articles