[FOTO-VIDEO] Reșițeanul Cristian Chivu s-a reîntors, azi, acasă alături de Ionuț Lupescu, cel care candidează la alegerile pentru președinția FRF

1751

La Reșița au sosit, astăzi, în echipă, foștii internaționali Cristian Chivu și Ionuț Lupescu. Cristi a revenit în orașul său natal după mulți ani de zile. Primarul Reșiței, Ioan Popa, a fost gazda acestui eveniment,reunind la aceeași masă aceste valori ale generației de aur:

“Vă mulțumesc că ați acceptat invitația la această întâlnire, căci astfel am reunit aici trei nume mari ale fotbalului internațional. Ionuț Lupescu este printr-un periplu prin țară și îi mulțumesc că a ales să ne viziteze și pe noi, însoțit de Cristi Chivu și de Dorinel Munteanu. Pentru mine a fost o bucurie când am aflat că va candida pentru funcția de conducere a FRF. Mă simt onorat că sunt în prezența a trei oameni, care au însemnat și înseamnă mult pentru fotbalul românesc. Pentru că nu este ușor să poți schimba ceva, mentalități învechite, lente. Eu sunt absolut convins că Ionuț Lupescu va câștiga acest duel. Noi nu avem foarte multe voturi în județ. Suntem în total 5, în Timiș sunt 14. Eu sper ca cele de la Caraș să conteze în această ecuație”, a spus primarul Reșiței, Ioan Popa.

Astăzi, la Primăria Municipiului Reșița, și-a declarat, o dată în plus,  susținerea pentru Ionuț Lupescu, cel care și-a depus candidatura pentru funcția de președinte al Federației Române de Fotbal:

”“Eu sunt aici pentru că, cred în Ionuț, în capacitatea lui de a pune în practică tot ce a învățat în tot acești ani, experiența pe care a acumulat-o din punct de vedere administrativ, ca să nu mai vorbesc de cea acumulată din punct de vedere sportiv. A fost un jucător de excepție, exponent pentru o generație, care ne-a făcut pe toți să ne mândrim cu naționala noastră. A făcut parte dintr-o generație care ne-a dat și nouă posibilitatea să creștem cu modele, cu exemple, pe care noi le-am urmat. Este un om deosebit, care sunt convins că va schimba fotbalul românesc în bine și mă bucur să fiu alături de el.  Îi mulțumesc pentru încredere. Suntem dispuși la muncă, dorim să punem în practică noi proiecte și să schimbăm în bine fotbalul românesc”, a spus Cristi Chivu.

Ionuț Lupescu și-a prezentat obiectivele sale în eventualitatea că va câștiga alegerile:

”Misiunea mea cea mai importantă, în afară de această funcție, pentru că, repet, nu este pentru mine un titlu, este aceea de a putea să avem o legislație permisivă pentru dumneavoastră, ca să puteți să investiți coerent în sport. Indiferent dacă este vorba de infrastructură, de legislație fiscală, de legea sportului, a educației, taxe etc. Fără acest lucru nu putem să dezvoltăm fotbalul juvenil și celelalte categorii. Trebuie să facem fotbalul din nou credibil.  Am fost la un nivel înalt, lumea ne-a recunoscut, după care am scăzut și lumea nu mai vrea să investească în fotbal. De aceea, împreună cu Cristi, Dorinel și alți colegi am simțit nevoia să ne întoarcem în fotbalul românesc, să încercăm să dăm ceva înapoi”, a afirmat Ionuț Lupescu.

După vizita la Reșița, Ionuț Lupescu a postat pe pagina sa de Facebook următorul mesaj:

”În această după-amiază am ajuns în județul și orașul natal al prietenului meu, Cristian Chivu. Aici ne-am întâlnit și cu un alt drag prieten, fostul meu coleg la națională Dorinel Munteanu, și el tot de-al locului. Ne-am văzut cu membrii votanți, dar și cu repezentații orașelor Caransebeș, Felix Borcean și Reșița, Ioan Popa. Am vizitat stadionul unde Cristi și-a început cariera de fotbalist. A fost un mixt de emoție și energie deosebit, pe o vreme “neprietenoasă”. Pe de altă parte, este plăcut să vorbești cu oameni dedicați sportului și dezvoltării comunităților locale. Din dialogul de azi a reieșit, din nou, că piramida valorilor din fotbalul românesc este răsturnată. S-a acordat prea puțină importanță zonelor de copii, juniori și liga a 3-a. Cei care conduc fotbalul românesc nu au înțeles că aceste trei componente sunt cele de care depinde viitorul fotbalului nostru.
În viitorul meu mandat de președinte al FRF, piramida valorilor va fi readusă la forma normală prin dialog cu toți cei implicati.„

Cristi s-a aflat, după mult timp, în incinta stadionului care poartă numele regretatului său tată, unde s-a întâlnit cu unele grupe de copii și juniori din cadrul Clubului.

Înainte de ajunge la Reșița, staful lui Ionuț Lupescu a fost primit de oamenii de fotbal din Caransebeș, la Primăria orașului.

În lupta sa pentru câștigarea alegerilor, Ionuț Lupescu este susținut și de fostul internațional Dorinel Munteanu, care este alături de cei doi performeri în această campanie:

”Este prima mea apariție alături de Ionuț și m-am bucurat foarte mult că s-a decis să candideze pentru această funcție. Sunt convins că va schimba ceva în fotbalul românesc, pentru că știm foarte bine în ce situație suntem. Are susținerea mea, necondiționată, și sper ca la finalul campaniei, să se vadă ceva pozitiv, încă din prima zi în fotbalul românesc. Este pregătit, are ani mulți de management în sport și sper ca în Caraș-Severin toate voturile să se îndrepte spre el, a spus Dorinel.”

Până acum, staful de campanie al lui Ionuț Lupescu a fost prezent în 27 de județe, printre care și Caraș-Severinul, unde echipa sa a mai poposit la Caransebeș. Acolo au fost întâmpinați de primarul Felix Borcean, care i-a urmat inclusiv la Reșița.

Cărășenii Cristi Chivu și Dorinel Munteanu sunt alături de Lupescu în acest drum spre conducerea FRF. La alegerile FRF, ce vor avea loc în 18 aprilie, mai participă Răzvan Burleanu, actualul președinte, Marcel Pușcaș și Sorin Răducanu.

—————————————————–

La Reșița au ajuns vineri,16 martie foștii internaționali Cristian Chivu și Ionuț Lupescu, după un periplu prin 27 de județe ale țării. Reșițeanul Cristian Chivu este unul dintre susținătorii lui Ionuț Lupescu în candidatura sa pentru șefia Federației Române de Fotbal. Întâlnirea a avut loc la Primăria Reșița, gazdă fiind chiar primarul Ioan Popa.

Joi, 15 martie echipa de promovare a lui Ionuț Lupescu s-a aflat la Sibiu. Au urmat Sebeș și Alba Iulia. Delegația va înnopta la Deva.

”Am avut în această dimineață la Sibiu, alături de Cristi Chivu, care a venit special să îmi susțină candidatura, o întâlnire extrem de utilă pentru viitoarea activitate pe care o voi desfășura în fruntea Federației. La fel ca și în cadrul altor discuții cu oamenii de fotbal, pe care nimeni nu i-a mai ascultat de foarte mulți ani, a reiesit nevoia de reformare profundă a fotbalului romanesc. De la nivelul copii și juniori până la nivelul Ligii 1 trebuie regândită din temelie filosofia fotbalului nostru pentru următorii ani. Trebuie ca noi toti din fotbal să ieșim din zona de confort pentru a face reforme prin care să salvăm viitorul fotbalului romanesc. Așa cum am mai spus, consider că trebuie instituită o comisie de specialiști la nivelul Federației care să analizeze ADN-ul fotbalului românesc. Este nevoie să dezvoltăm o linie de educație a fotbaliștilor români de la copii – juniori până la echipa națională,” a scris Ionuț Lupescu pe pagina sa de Facebook.

Cristina Corocan