[FOTO-VIDEO] Mici, dar puternici! Speranţele luptelor din sud-vestul ţării s-au înfruntat la „Cupa Reşiţa”

Cele mai tinere speranţe ale luptelor din sud-vestul  ţării s-au înfruntat pe saltea în cadrul Cupei Reşiţa, competiţie devenită deja o  tradiţie în municipiul de pe Bârzava. Pentru că ameninţarea pandemiei nu a trecut, iar vremea a ţinut cu organizatorii, s-a optat pentru varianta mai puţin obişnuită a unui turneu în aer liber. Salteaua a fost scoasă pe terenul sintetic din cadrul complexului sportiv Francisc Vaştag, iar confruntările din această arenă improvizată s-au desfăşurat într-o atmosferă incendiară. După restricţiile din pandemie, dorul de sport a fost mare, lucru dovedit de numărul record de participanţi. Aproximativ 120 de copii născuţi între anii 2008 şi 2013 au fost încurajaţi frenetic de antrenori, colegi şi părinţi. Un concurs reuşit, a apreciat antrenorul Florin Dinţă, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Lupte Caraş-Severin.

„Este o atmosferă  plăcută şi mă bucur că au venit foarte mulţi copii. Nu mă aşteptam, la prima competiţie pe care am organizat-o în aer liber, mai ales în perioada pe care o traversăm.  Sunt 14 cluburi care au venit la concurs, avem sportivi de la Motru, Craiova, Deva, Lugoj, Timişoara. Avem şi cluburile de la Cornereva şi Caransebeş. Aş vrea să mulţumesc pentru susţinere şi cluburilor CSM şi CSS Reşiţa, precum şi Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret şi Primăriei Reşiţa. Sper să fie doar un început, iar la anul să o facem şi mai bine. Copiii vor să facă sport. Încercăm să facem  cât mai mult, să facem mişcare în primul rând. Sportul tot timpul va învinge”, a spus profesorul Florin Dinţă.

În calitate de reprezentant al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret, Narcis Lazăr s-a arătat plăcut impresionat de succesul evenimentului sportiv.

„Ce vă pot spune este că această competiţie cu denumirea Cupa Reşiţa este organizată de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin, în strâns parteneriat cu Asociaţia Judeţeană de Lupte. Anul acesta am dat plusvaloare competiţiei, reuşind, datorită vremii, să o ţinem în aer liber. După o pază foarte lungă, din cauza pandemiei, anul acesta avem foarte multe cluburi care au răspuns prezent şi sunt în concurs circa 120 de sportivi, un număr record de participanţi la Cupa Reşiţa. Atmosfera este incendiară, copiii fac galerie, meciurile se desfăşoară alert, rapid, pentru a nu întârzia foarte mult, căci competiţia are loc într-o singură zi. Ca număr de medalii, sper ca Reşiţa să fie în frunte, ca de fiecare dată. Direcţia asigură premiile pentru cei mai buni luptători. Anul acesta am convenit cu Asociaţia Judeţeană de Lupte să premiem cu cel puţin o diplomă toţi participanţii, urmând ca laureaţii să primească şi alte premii: tricouri, cupe şi medalii”, a declarat consilierul DJST Narcis Lazăr.

Micii luptători s-au arătat încântaţi de prima competiţie desfăşurată în aer liber după multe luni de restricţii:

În competiţie au intrat şi talentaţii sportivi de la Cornereva, luptători conduşi de tehnicianul Grigore Iliescu:

La competiţie a fost prezent şi profesorul Marius Creţeanu, directorul CSS Reşiţa, care a precizat că turneul de lupte este doar primul dintr-o serie de concursuri cu rol de selecţie.

„Pot să numesc acest concurs un mic festival al luptelor reşiţene. Săptămânile trecute am avut şi o discuţie cu doamna inspectoare (de la ISJ, n.r.), care a cerut să începem să organizăm cât mai multe competiţii amicale pentru a putea atrage copiii de valoare din judeţ şi chiar din judeţele limitrofe, pentru a-i aduce la cluburile din Reşiţa. Să îi integrăm şi în sistemul şcolar, eventual la şcolile duale, pentru că acolo au foarte multe avantaje. De aceea am început prin această primă acţiune, sperăm să organizăm astfel de evenimente şi pe alte ramuri sportive care se pretează la asemenea acţiuni”, a spus directorul CSS Reşiţa, Marius Creţeanu.

De același autor

Related Articles