[FOTO-VIDEO] Lacul Văliug, traversat în lung şi-n lat! Peste 80 de înotători au participat la evenimentul marca „Reşiţa 07”

După o nedorită pauză impusă de pandemie, tradiţionala traversare anuală a lacului Văliug a fost din nou pretextul perfect pentru o adevărată sărbătoare a sportului şi bunei dispoziţii. 84 de înotători şi mulţi privitori şi-au dat întâlnire la Ponton Casa Baraj, obişnuitul punct de start al competiţiei ajunse anul acesta la cea de-a 12-a ediţie. Copii, adulţi şi seniori ai înotului au venit să-şi măsoare amical forţele în cele trei probe tradiţionale: cursa scurtă de 400 de metri, cea lungă, de circa 2000 de metri, şi proba celor mici, pe o distanţă de aproximativ 200 de metri. Cea mai spectaculoasă cursă a fost cea de 400 de metri: traversarea lacului în lăţime, dus-întors, a fost câştigată la mustaţă de timişoreanul Cosmin Lancea, un sportiv experimentat care a participat pentru prima oară la traversarea de la Văliug.

„Apa a fost rece la început, dar noi ne-am şi încălzit puţin, suntem obişnuiţi cu orice apă. Cursa de 400 de metri a fost destul de grea, a trebuit să calculez puţin, că băieţii ăştia tineri au plecat foarte tare. Am rămas în urmă şi am recuperat bine pe final. Eu am 41 de ani, iar prima competiţie am avut-o în 1989. La traversarea lacului Văliug sunt prima oară. Atmosfera e foarte frumoasă aici, chiar îmi place. Organizarea foarte bună, cadrul natural e deosebit. Mi-am luat şi fiicele cu mine, să vadă, poate pe viitor vor dori şi ele să participe”, a declarat câştigătorul probei de 400 de metri.

Deşi au avut păreri diferite despre dificultatea probelor, toţi participanţii s-au arătat încântaţi de atmosferă şi de organizare.

Music: https://www.bensound.com

Concluziile au fost formulate de Dorina Iana, iniţiatoarea evenimentului aşteptat an de an cu nerăbdare de iubitorii înotului în ape deschise.

„Ne bucurăm de o participare din ce în ce mai numeroasă, cel mai mult mă bucură faptul că vin tot mai mulţi copii, care sunt îndrumaţi de părinţi probabil, şi ăsta e un lucru extraordinar. Este primul an în care avem peste 40 de participanţi la proba lungă. Suntem entuziasmaţi, din păcate, apa este cam rece, dar în rest totul e bine.  Se face cronometrajul electronic după timpii pe care îi dă brăţara, fiecare participant a primit o brăţară, nu mai pot exista greşeli. Pînă şi copiii care concurează la proba scurtă au primit brăţări şi sunt super-încântaţi. Trebuie să menţionez ajutorul extraordinar pe care ni l-a dat de data aceasta Ponton Casa Baraj, implicarea totală a lui Carmen Popa, fostă campioană la înot, pe care trebuie să o felicităm pentru tot sprijinul. (…) Pentru prima oară se oferă şi premii în bani, sub formă de vouchere pentru echipament la decatlon. Sunt recompensate cu aceste premii cele mai bune performanţe la proba lungă şi proba scurtă, atât la femei cât şi la bărbaţi bărbaţi. Avem şi premii pentru cei mai buni copii”, a declarat Dorina Iana, directorul executiv al clubului de înot masters Reşiţa 07 – organizatorul traversării lacului Văliug.

De același autor

Related Articles