[FOTO] Succes la fileu! Reşiţeanca Diana-Mihaela Boru, pe podium la Turneul Campionilor MPG

Prezenţă reşiţeană pe podiumul celei de-a 11-a ediţii a Turneului Campionilor MPG la tenis de câmp! Ampla competiţie naţională de Tenis 10 care încheie în fiecare an sezonul tinerelor speranţe ale acestui sport a reunit în capitală, la Elite Tenis Club Pantelimon, 80 de mici campioni – tineri sportivi, băieţi şi fete, care au câştigat cel puţin un turneu individual de-a lungul actualului sezon. Ca în fiecare an, competiţia s-a desfăşurat pe patru categorii de vârstă, identificate prin culori: roşu (8 ani), portocaliu (9 ani), verde (10 ani) şi galben (12 ani). La turneu a participat şi reşiţeanca Diana-Mihaela Boru, care a urcat pe podiumul competiţiei, reuşind să ocupe locul III în întrecerea campioanelor de la nivelul verde. La această secţiune a competiţiei au participat 20 de laureate ale turneelor de peste an.

Anul acesta, Diana-Mihaela Boru s-a impus la grupa ei de vârstă în cadrul turneului de tenis 10 MPG  de la Cluj, performanţă care a şi calificat-o la Turneul Campionilor. De asemenea, tânăra jucătoare reşiţeană a participat la turneele FRT de la Cluj, Alba-Iulia, Arad şi Craiova, reuşind să obţină un loc trei la Arad. Diana a învăţat tainele tenisului sub îndrumarea antrenoarei Petronela Borca, iar în ultimele sezoane s-a orientat cu precădere către turneele de Tenis 10. Încurajată şi susţinută de părinţi, Diana are toate şansele să continue pe calea performanţei în sportul alb.

Tot mai apreciat în România, conceptul de Tenis 10 ţine cont de capacităţile limitate de adaptare ale copiilor la rigorile tenisului practicat de adulţi (determinate in special de diferentele de ordin fizic). În acest sens, Federaţia Internatională de Tenis a introdus o serie de recomandări care au la bază un cod al culorilor, corespunzator mai multor niveluri de joc. Ţinând cont de vârsta şi de abilităţile copiilor, pentru fiecare nivel exista mingi mai grele sau mai uşoare, rachete mai lungi sau mai scurte şi terenuri de joc mai mici sau mai mari. Conceptul de Tenis 10 a fost dezvoltat de compania MPG, pe baza campaniei internaţionale de iniţiere şi învăţare a tenisului “Tennis Play&Stay”.

foto: facebook Mihail-Iliuţă Boru

Cele mai citite

Related Articles