[FOTO] Şahiştii cărăşeni au celebrat prin sport Mica Unire!

Sala de şah din incinta Polivalentei reşiţene a găzduit o nouă ediţie a Cupei Unirii. 28 de jucători patrioţi de toate vârstele au celebrat la masa de şah evenimentul istoric de la 24.Ianuarie 1859. Potrivit tradiţiei, participanţii s-au prins întâi în Hora Unirii, reeditând momentul de acum 164 ani. Apoi au revenit la mesele de joc, sub îndrumarea arbitrei Rodica Vasiliu, maestră a sportului. Bilanţul succint al unui turneu din care n-au lipsit surprizele este prezentat de preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah din Caraş-Severin, Mihai Bolintiş:

“La finalul celor şapte runde s-a impus, poate surprinzător, dar perfect meritat, jucătorul de categoria I Gheorghe Stroescu, cu 7 puncte din 7!  A surprins mai degrabă maniera clară și categorică în care a câștigat, decât succesul propriu-zis. O altă surpriză a fost clasarea pe locul II a jucătorului amator Iosif Gruia Frenț  de la Caransebeș, după o evoluție nu mai puțin meritorie. Podiumul a fost completat de juniorul Alexandru David Korcsek, care va fi cu siguranţă dezamăgit de ratarea primului loc. În imediata apropiere a podiumului au fost Alin Stîngu, Ion-Valentin Văduva și Mihai Bolintiș.

Echilibrul extraordinar de la primele 4-5 mese a dus la partide extrem de disputate, pe muchie de cuțit, de un înalt nivel tehnic, astfel că acest turneu, deși considerat amical, a fost o reintrare abruptă în ritmul de competiție. Mulți juniori mici participanți la această competiție, copii al căror progres este tot mai evident de la o zi la alta!” se arată în comunicatul transmis de Mihai Bolintiş.

Clasamentul complet la finalul turneului:

Cele mai citite

Related Articles