[Foto] România – Italia 44-25, în precalificările pentru EURO 2018 la handbal masculin

Romania-Italia precalificari EURO 2018 Resita handbal masculin (10)

România a învins Italia cu 44-25 (23-13) duminică, 14 iunie, în Sala Polivalentă din Reşiţa, în ultimul meci din precalificările pentru Campionatul European de handbal masculin din Croaţia, din 2018. Selecţionerul Aihan Omer a rulat întregul lot, mai ales că evoluţia scorului i-a permis acest lucru.

Tricolorii au început în forţă jocul, în minutul 5 al partidei fiind deja 4-0 pentru România. În minutul 16 diferenţa a crescut la 8 goluri, pentru ca la pauză să se înregistreze 23-13. Şi în partea a doua a jocului handbaliştii români au continuat să-şi domine adversarii, în minutul 53 tabela indicând o diferenţă de 20 de goluri, 40-20. La final a fost 44-25 pentru naţionala pregătită de Aihan Omer, care aşteaptă acum tragerea la sorţi pentru faza a doua a preliminariilor pentru EURO 2018.

În meciul de duminică, tricolorii s-au apărat foarte bine, au fructificat recuperările, iar cei doi portari, Mihai Popescu şi Ionuţ Ciobanu, şi-au făcut şi ei datoria. Diferenţa mare de scor le-a permis handbaliştilor români să facă şi spectacol. Când mai erau trei minute de joc, fostul component al echipei CS Caraş-Severin, Demis Grigogaş, a finalizat un atac al României cu o aeriană, dirt-o pasă venită de la Buricea.

La conferinţa de presă de la finalul meciului retur cu Italia, antrenorul oaspeţilor, Fabrizio Ghedin, i-a felicitat pe handbaliştii români şi a recunoscut diferenţa diferenţa de valoare dintre cele două loturi. Tehnicianul a spus că jucătorii săi sunt tineri, fără experienţă, dar există un proiect care speră să fie dus la bun sfârşit.

La rândul său, Aihan Omer şi-a felicitat elevii pentru că au abordat partida de la Reşiţa cu seriozitate, deşi aveau avantajul victoriei din tur, 28-22. Selecţionerul a mulţumit şi publicului care i-a susţinut pe jucători şi nu a regretat că a ales Reşiţa pentru acest meci.

România a câştigat grupa din prima fază a preliminariilor, cu maximum de puncte, 8, urmată de Italia cu 4 puncte, şi Kosovo 0 puncte.

Au evoluat echipele:

România: Mihai Popescu, Ionuţ Ciobanu – Marius Mocanu (3 goluri), Andrei Mihalcea (7), Alin Şania, Laurenţiu Toma (4), Dan Racoţea (3), Cristian Ghiţă (1), Dragoş Iancu (1), Cristian Fenici (2), Marius Novanc (3), Alexandru Csepreghi (8), Chike Osita Onyejekwe (3), George Buricea (2), Bogdan Criciotoiu (3), Demis Grigoraş (4). Selecţioner: Aihan Omer.

Italia: Vito Fovio, Valerio Sampaolo – Vito Vaccaro (3), Giulio Venturi (2), Francesco Rubino (2), Pasquale Maione (3), Umberto Giannoccaro, Martin Sonnerer (1), Mario Sporcic (1), Dean Turkovic (4), Demis Radovcic (3), Alessio Moretti (3), Carlo Sperti (2), Gianluca Dapiran (1), Andrea Carlo Parisini, Riccardo Stabellini. Selecţioner: Fredi Radojkovic.

Au arbitrat francezii Said Bounouara şi Khalid Sami, iar delegat EHF a fost cipriotul Kyriakos Kaplanis.

România, Luxemburg şi Belgia sau Grecia s-au calificat la faza a doua a preliminariilor, un play-off la care vor întâlni cele mai slabe trei echipe din preliminariile EURO 2016, barajul urmând să aibă loc în luna aprilie a anului viitor.

(Adina Niţă)

De același autor

Related Articles