[FOTO] Participare de elită la Cupa Hercules la powerlifting

La Sala Casino de pe terasa Parcului Central din staţiunea B[ile Herculane s-a desfăşurat astăzi CUPA HERCULES la powerlifting, la care au participat 30 de sportivi din ţară, mulţi fiind multiplii campioni europeni sau mondiali. Concursul OPEN – masculin din Băile Herculane a fost câştigat de FLORIN LUPAŞ din Oradea, iar la feminin s-a impus Lucica Olah din Râmnicu Vâlcea.

Competiţia s-a desfăşurat pe mai multe categorii de greutate, pentru sportivi echipaţi şi sportivi neechipaţi, echipamentul având un rol foarte important în acest sport mai puţin cunoscut în ţara noastră şi care este asemănător halterelor! Fiecare concurent înscris a avut dreptul la trei încercări, singura probă de concurs fiind “împins din culcat”. Între performanţele realizate la ediţia din acest an a CUPEI HERCULES se renarcă recordul personal şi al competiţiei aparţinând lui Florin Lupaş (Oradea) – care a împins 310 kg, dar şi recordul personal – 190 kg împins – realizat de Avram Rădoi – organizatorul şi gazda acestei competiţii!

După desfăşurarea concursului, câştigătorii primei ediţii a CUPEI HERCULES, pe categorii de greutate, sunt :

fete (echipate) : Alexandra Cazacu – 43 kg şi  Cristina Lidia – 57 kg

fete (neechipate) : Lucica Olah – 63 kg.

băieţi (neechipaţi) : Antonio Guran – 59 kg, Alex Grozăvescu – 74 kg, Raul Popescu – 83 kg, Remus Muică – 93 kg, Bogdan Stanciu – 105 kg, Vasile Haneş – 120 kg şi Silviu Pupşa – plus 120 kg.

băieţi (echipaţi) : Gheorghe Moise – 66 kg, Bogdan Onolov – 74 kg, Răzvan Şeutiut – 83 kg, Octavian Varga – 105 kg, Adrian Căluşeriu – 120 kg şi Florin Lupşa – plus 120 kg.

Primii trei clasaţi la fiecare categorie de greutate au primit diplome, medalii, cupe şi premii din partea sponsorilor competiţiei.

“A fost o competiţie destul de grea şi au fost emoţiile pe măsură, fiind primul concurs la care am participat din gama powerlifting, dar mulţumesc lui Dumnezeu că m-a ajutat şi am reuşit o performanţă personală de 75 kg! Este puţin, nu am nici experienţa necesară, peste câţiva ani sau peste câteva luni poate voi face un nou record personal la o greutate naţională!”, ne-a declarat Antonio Guran de la CS POWERLIFTING HERCULANE.

“Ca orice competiţie, a fost cu emoţii! Sunt triplă campioană europeană, vicecampioană mondială anul trecut în Estonia, la Tallin şi anul acesta mă pregătesc pentru a participa la campionatul mondial de powerlifting – masters III din Suedia, unde sper să iau medalie! Cu această intenţie am venit aici, pentru a-mi verifica proba de împins din culcat. Aveţi o staţiune frumoasă şi competiţia a fost foarte bine organizată!”, ne-a declarat Lucica Olah de la CS MAGIC din Rm. Vâlcea.

“A fost un test pentru ceea ce va urma, dar per ansamblu a fost un concurs OK şi aşteptările au fost pe măsură! Am reuşit să împing 310 kg, fiind un record personal şi al competiţiei, realizat chiar aici la Herculane şi în patria lui Hercule!”, ne-a mărturisit Florin Lupaş – de la CS LUPAŞ POWER BIHOR.

“Cred că a fost o competiţie reuşită, mai ales că e la prima ediţie, vreau să mulţumesc şi sportivilor pentru că au venit şi au participat, implică un efort pentru a veni din orice colţ al ţării până aici, la Herculane! Eu cred că a fost un concurs reuşit şi asta s-a văzut prin participarea sportivilor! Powerliftingul are adepţi în Băile Herculane, prima dată prin mine, apoi prin fiul meu şi încă doi-trei sportivi care sunt la început şi sper să obţină rezultate şi chiar vreau să obţină, pentru că vreau să ajung cu ei să particip la un concurs european, dacă nu mondial!”, ne-a precizat Avram Rădoi – preşedintele CS POWERLIFTING HERCULANE şi organizatorul competiţiei.

“Am fost plăcut surprins să văd că alături de clubul din Herculane au fost Consiliul Judeţean, Consiliul Local, Primăria şi mulţi agenţi economici, lucru mai puţin întâlnit în ţară, mă refer la autorităţi publice care sprijină nu numai declarativ sportul, ci şi cu puţin efort material! Sperăm ca şi anul viitor să fim sprijiniţi de aceste entităţi şi noi, ca federaţie naţională, ne vom aduce aportul material pentru organizarea unei competiţii mult peste ceea ce a fost astăzi, deşi dacă luăm în calcul greutatea de 310 kg ridicată de un sportiv la acest concurs, putem să considerăm că a fost o ediţie în care au concurat sportivi extrem de valoroşi! Nu neapărat numărul lor spune despre valoarea concursului, ci mai ales performanţele realizate! Sau ne putem aminti de cele 190 de kg ridicate de un sportiv de 70 kg, rezultate comparative cu ce se întâmplă în plan internaţional!”, ne-a declarat Ovidiu Pănăzanu – preşedintele Federaţiei Române de Powerlifting.

Prima ediţie a CUPEI HERCULES la powerlifting a fost organizată de CS POWERLIFTING HERCULANE din Băile Herculane, cu sprijinul Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Primăria şi Consiliul Local Băile Herculane şi cu ajutorul sponsorilor generoşi care au contribuit la reuşita acestei competiţii!

Paul-Sever SMADU

De același autor

Related Articles