[FOTO] Larisa Iordache, bronz la individual compus la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică

larisa bronz IC

Larisa Iordache a cucerit medalia de bronz la individual compus, joi seara, 29 octombrie, la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Glasgow.

Sportiva noastră a reușit să urce pe podiumul campionatelor mondiale în concursul de la individual compus, terminând pe poziția a 3-a, după americancele Simone Biles și Gabrielle Douglas. Laura Jurcă de la Cetate Deva a terminat pe locul 8.

Larisa Iordache a deschis concursul la bârnă cu o evoluție curată pentru un 14.766 notă care a rămas cea mai bună din concurs și care a propulsat-o pe locul 7 după prima rotație. Solul i-a adus un 14.475 și locul 5 în ierarhia provizorie, în condițiile în care sportivele din grupa favoritelor dominau clasamentul general. A urmat evoluția de la sărituri cu o notă de 15.066 și un loc patru la general, după americancele Biles și Douglas și după chinezoaica Shang Chunsong. În ultima rotație, chinezoaica a evoluat prima la sărituri și a terminat concursul cu 58.265. Larisa a evoluat la paralele, acolo unde trebuia să obțină o notă bună pentru a spera la medalie … și a reușit. A avut o execuție curată și un punctaj de 59.107 care la acel moment al concursului o trimitea pe prima poziție. Marile favorite, sportivele din Statele Unite au încheiat concursul la sol, reușind note bune, detronând-o pe Larisa și menținând astfel primele două poziții – Gabrielle Douglas 59.316 (locul 2) și Simone Biles 60.399 (locul 1).

La rândul său micuța Laura Jurcă, debutantă la un Campionat Mondial, a fost prima la sol cu o notă de 13.900 și locul 10 înainte de primul schimb. A reușit un 15.133 la sărituri și a trecut pe locul 7 la general, a scos o notă de 13.733 la paralele menținând poziția a 7-a și a încheiat cu un 13.966 la bârnă pentru un general de 56.732 și locul 8 în finala mondială.

Sunt două rezultate excelente pentru gimnastica feminină românească, agitată în ultima vreme după ratarea calificării directe la JO de la Rio. Antrenorii prezenți la aceste mondiale alături de fete au refuzat după rezultatele de la individual compus să declare ceva, precizând că doresc în acest fel să răspundă celor care îi tot acuză că nu au valoare și că ar trebui schimbați.

Este puțin un bronz și un loc 8 la individual compus, în condițiile în care ani la rând ne-am obişnuit să trăim din medaliile aduse de gimnastică. Schimbarea este necesară însă trebuie făcută treptat, nu imediat ce se ratează un obiectiv … momentan ar fi bine să le lăsăm pe aceste fete să se pregătească pentru etapa în care singure au ajuns – turneul preolimpic de la Rio din aprilie 2016. (Bogdan Predescu)

sursa foto: Radio România

Cele mai citite

Related Articles