[FOTO] HC Adrian Petrea a pierdut meciul cu Steaua din etapa a 23-a a Ligii Naţionale de handbal masculin

HC Adrian Petrea Reșița a pierdut partida cu Steaua de pe teren propriu sâmbătă, 5 martie, din etapa a 23-a a Ligii Naţionale, cu 29-27. La pauză au condus tot oaspeţii, cu 14-12. O victorie în acest meci echivala cu calificarea matematică în play-off-ul campionatului naţional.

Handbaliştii reşiţeni au ratat mult la începutul meciului şi după 9 minute steliştii conduceau cu 5-2, moment în care antrenorul Adrian Petrea a solicitat primul time-out. Cea mai mare diferenţă de scor s-a înregistrat în minutul 14, când Steaua avea un avans de 6 goluri, 9-3. Până la pauză, gazdele au redus din diferenţă, dar Steaua a rămas în avantaj, 14-12. În partea a doua a partidei, diferenţa pe tabela de marcaj nu a fost mai mare de două goluri, echipele trecând, pe rând, la conducere. Steaua a gestionat, însă, mai bine finalul şi şi-a adjudecat cele trei puncte.

Adrian Petrea, handbalAntrenorul gazdelor Adrian Petrea a făcut aprecieri la finalul jocului: „Vreau să încep cu felicitările de rigoare, din partea mea către Ovidiu Mihăilă, pentru victoria din seara asta. Provenim din valul tânăr de antrenori, avem o altă viziune, poate o altă concepție față de alți antrenori. Încercăm să implementăm alte stiluri sau cu totul altceva la echipele pe care le conducem. Muncim din greu amândoi. Dar regretul meu e că pe teren se mai află câteodată și alți factori care împiedică munca, rezultatul bun al muncii celor două echipe care își dispută meciul. Am avut un început de meci ezitant, în care portarul Stelei a avut niște intervenții excepționale, care au dus echipa oaspete într-un avantaj consistent. Am reușit pe durata meciului să reglăm problema concentrării la finalizare, am intrat în meci și chiar am avut șansa să câștigăm. Sunt mai mulți factori din cauza cărora am pierdut. Și lipsa noastră de concentrare în unele faze de atac și apărare și pot să zic aici și unele decizii … nu știu… eronate sau voite ale celor doi arbitri. Felicit echipa Steaua pentru calificarea în play-off, le urez mult noroc pe mai departe. Am avut acea fază din final la scor egal, dar până la urmă așa au simțit Dospinescu și Lela să trateze faza respectivă, cu o aeriană. Eu nu am nimic împotriva modului în care se înscrie un gol, poți să dai un gol cu capul, și cu fundul, și cu spatele, în momentul în care ai dat gol pe mine nu mă interesează modul în care ai făcut-o. Așa a fost să fie în seara asta, mergem mai departe. Mai avem încă trei șanse ca să putem câștiga cele trei puncte care să ne asigure prezența în play-off. Urmează încă trei meciuri, cu Timișoara, Ploiești și Baia Mare. Încercăm să câștigăm următorul meci, la Timișoara, unde ne așteaptă un meci mai greu decât cel cu Steaua. Știți foarte bine orgoliile bănățene. Dacă nu, mai avem șansa cu Ploieștiul acasă, dacă nu, mai avem șansa la Minaur. Dacă nu, ne vom duce în play-out, care-i problema? Calificarea în play-off este un obiectiv impus de noi, ca echipă, dacă putem să-l ducem până la capăt e bine. Dacă nu, ne vom lupta pentru obiectivul impus de club”.

La rândul său, antrenorul Stelei, Ovidiu Mihăilă, a declarat: Ovidiu Mihaila, handbal„A fost un meci frumos, un meci care a avut ritm, un meci care a arătat oamenilor care au venit la sală niște lucruri extraordinare. În primul rând, caracter și determinare din partea ambelor echipe. A fost un meci extrem de echilibrat, în care, la prima impresie, diferența a făcut-o poarta în anumite momente și ne-a permis să facem o diferență pe final care să ne dea șansa de a câștiga. Dar eu zic că, așa cum s-a desfășurat jocul, putea să câștige oricare dintre echipe. Din punctul meu de vedere, poarta a făcut diferența, cel puțin în repriza a doua. Așa cum am spus-o peste tot, îl felicit pe Adi pentru ceea ce a construit aici, trebuie făcut totul cu răbdare și în timp. Este un om care poate să pună pe picioare sau mai bine spus să revigoreze handbalul din Reșița, pentru că acești oameni trăiesc acest fenomen și este păcat să nu vină la sală să vadă un spectacol. Într-adevăr, e bine când câștigi. Dar atunci se văd adevărații oameni și adevărații suporteri care ajută și sprijină echipa în momentele grele”.

Una dintre cele mai spectaculoase faze ale meciului, care din nefericire pentru reşiţeni nu a reuşit, a fost o aeriană încercată de Florin Dospinescu împreună cu Cristian Lela, cu aproximativ cinci minute înainte de finalul jocului, când cele două echipe erau la egalitate, 25-25.

În acest moment, HC Adrian Petrea Reşiţa este pe locul 7 în clasament, cu 36 de puncte şi va juca în etapa următoare în deplasare, cu Politehnica Timişoara, la finalul acestei săptămâni.

(Adina Niţă)

Cele mai citite

Related Articles