[FOTO] Gimnaştii japonezi câştigă titlul mondial pe echipe după 37 de ani

finala echipe masculin gimnastica mondiale Glasgow (2)

Japonia este noua campioană mondială pe echipe la gimnastică masculină, în urma unui concurs cu un final dramatic în care Marea Britanie a reușit să obțină argintul în detrimentul Statelor Unite (care termină pe 5), în timp ce China a completat podiumul băieților.

Japonezii conduși de vedeta lor Kohei Uchimura s-au impus în finala mondială pe echipe, de la Glasgow, după un concurs pe care l-au dominat de la un capăt la altul, însă pe care l-au încheiat cu emoții după o ratare la bara fixă chiar pentru cel mai bun sportiv al lor. Japonia nu mai câștigase titlul mondial din 1978, însă s-a impus în cele din urmă cu un total de 270,818 puncte. Pe locul secund a terminat surprinzător echipa gazdă a mondialelor, Marea Britanie, cu 270,345 de puncte în urma evoluțiilor din ultima rotație de la sol. Fosta deținătoare a trofeului mondial – China a adunat 269,959 de puncte și termină concursul de la Glasgow pe poziția a 3-a. Echipa Statelor Unite care a ținut mai bine ritmul cu japonezii pe parcursul concursului a avut două contestații la ultimele două rotații, terminând în cele din urmă doar pe locul 5. Pe patru a încheiat echipa Rusiei, în timp ce elvețienii care așteaptau din 1992, de la Barcelona, o prezență olimpică au încheiat concursul pe 6. Pe locul 7 a terminat Coreea de Sud, iar pe 8 Brazilia.

România s-a situat pe locul 14 în calificări, ratând atât intrarea în finala pe echipe, cât şi calificarea directă la Jocurile Olimpice de vară de la Rio de Janeiro, de anul viitor. Doar cele opt echipe care au evoluat în finală au obţinut biletele pentru Rio. Lotul masculin, la fel ca cel feminin, va avea o a doua şansă de calificare la JO 2016 la concursul preolimpic de la Rio, programat între 16 şi 19 aprilie, la care echipele clasate pe locurile 9-16 la Mondiale se vor bate pentru patru bilete disponibile.

Sursa foto: Radio România

De același autor

Related Articles