[FOTO-VIDEO] Gimnastele tricolore, fruntaşe la Europeanul din Turcia! Larisa Iordache şi Ana Maria Bărbosu au fost vedetele României

14 medalii au cucerit senioarele şi junioarele României la Campionatul European de gimnastică artistică desfăşurat la Mersin, în Turcia. În competiţia senioarelor a strălucit Larisa Iordache, care aduce acasă patru medalii: aur la sol şi bârnă, argint la sărituri şi tot argint în competiţia echipelor, unde a concurat alături de Silvia Sfiringu, Ioana Stănciulescu, Antonia Duţă şi Daniela Trică. O altă medalie de argint a fost cucerită la bârnă de Silvia Sfiringu, care a concurat pentru prima oară la un European.

La nivel de junioare, revelaţia concursului a fost Ana Maria Bărbosu, sportivă de care se leagă marile speranţe de viitor ale gimnasticii feminine din România. Talentata sportivă şi-a adăugat în palmares şase medalii, toate de aur! Ana Maria Bărbosu a fost cea mai bună la individual compus şi în finalele de la sărituri, paralele, bârnă şi sol. Cea de-a şasea medalie a fost cea cucerită cu echipa, alături de colegele Mara Ceplinschi, Iulia Trestianu, Andreea Preda şi Ana Turcu. Acestor medalii li se mai adaugă argintul luat de Mara Ceplinschi la sol şi bronzul obţinut la bârnă de Andreea Preda.

Trebuie remarcat totuşi că la cea de-a 33-a ediţie a Campionatelor Europene de gimnastică au participat sportive din doar 14 țări. Între marile absente, care au renunţat la participare în principal din cauza pandemiei, se numără Rusia, Franţa, Marea Britanie, Italia sau Olanda.

foto: facebook Federatia Romana de Gimnastica/Emilia Nicolae

video: facebook European Gymnastics