[FOTO] Fotbal american la Reşiţa, o lecţie de fair-play

Fotbal american, Resita Locomotives-Timisoara 89ers

Stadionul Gloria din cartierul reşiţean Lunca Bârzavei a găzduit sâmbătă, 15 noiembrie, primul meci de fotbal american din municipiul de pe Bârzava. A fost un amical între echipele Reşiţa Locomotives şi Timişoara 89ers. La finalul unei partide care a durat aproximativ 3 ore, oaspeţii au câştigat cu 34-12.

Scorul a fost deschis de gazde în sfertul al doilea, prin Ionuţ Voinea, care a realizat un touchdown, şi a fost 6-0 pentru Reşiţa Locomotives. A fost rândul oaspeţilor să egaleze prin Darco Pavlovici, care şi-a trecut în dreptul său un touchdown. Astfel că, la pauza meciului s-a înregistrat egalitate, 6-6. În sfertul al treilea, Alex Roi de la Timişoara 89ers a realizat un nou touchdown, iar conversia de două puncte a lui Andrei Muntean a dus scorul la 14-6 pentru oaspeţi. A urmat un touchdown al lui Răzvan Vîlceanu pentru formaţia reşiţeană, iar gazdele s-au apropiat, 12-14. Pe finalul sfertului al treilea al întâlnirii, timişorenii s-au distanţat, Darco Pavlovici punctând, din nou, printr-un touchdown, scorul devenind 20-12 pentru oaspeţi. În ultimul sfert al partidei experienţa componenţilor echipei Timişoara 89ers şi-a spus cuvântul. Alex Roi a realizat un touchdown, iar Bogdan Uodina a reuşit conversia de două puncte, astfel că scorul final a fost 34-12 pentru oaspeţi.

Un moment mai puţin plăcut a fost accidentarea suferită de Iulian Păun, de la Reşiţa Locomotives, care a părăsit terenul în sfertul al treilea al meciului, având umărul dislocat.

Aproximativ 150 de spectatori s-au aflat sâmbătă, în tribunele stadionului Gloria – rude, prieteni şi iubitori de sport pur şi simplu, curioşi să urmărească „pe viu” un meci de fotbal american.

Proiectul Reşiţa Locomotives a apărut în data de 17 octombrie 2012. Deoarece lotul nu era suficient de numeros s-a luat hotărârea ca sportivii reşiţeni să joace în cadrul echipei Timişoara 89ers, la care Raul Siladi juca de ceva vreme şi împreună cu care au ajuns, pentru doi ani consecutivi, 2013 şi 2014, până în finala Campionatului Naţional de Fotbal American – RoBowl. Pentru a putea participa în acest campionat naţional, era necesar ca formaţia reşiţeană să dispute două partide amicale. Prima dintre ele a fost în luna octombrie, cu Bucharest Warriors, când au câştigat „locomotivele” cu 6-0. A doua partidă amicală a fost cea de sâmbătă, cu Timişoara 89ers, de pe stadionul Gloria, o premieră pentru municipiul Reşiţa.

(Adina Niţă)

Cele mai citite

Related Articles