[FOTO] CSM Reşiţa e în finala barajului de promovare! Filiaşiul a căzut, se pregăteşte Deva

CSM Reşiţa n-a avut nicio emoţie în manşa a doua a dublei de baraj cu ACSO Filiaşi. În Valea Domanului, pe un teren greu practicabil din cauza ploii torenţiale, ofensiva rossoneră a fost la înălţime: Reşiţa s-a impus cu un categoric 5-0, prin golurile reuşite de Nicuşor Fota (min. 20), Bogdan Szijj (min 34), Marian Drăghiceanu (min. 45+1), şi Sebastian Velcotă (min. 70, 83). La finalul unui joc controlat din primul până în ultimul minut, fotbaliştii reşiţeni s-au bucurat alături de fanii care au înfruntat vremea potrivnică pentru a-şi încuraja favoriţii. CSM Reşiţa merge mai departe cu scorul general de 7-2.

Ultimul hop dinaintea promovării va fi CSM Deva. Liderul seriei a 7-a a terminat la egalitate, 2-2, returul de acasă cu Şoimii Lipova şi s-a calificat cu 3-2 la general.

Reşiţa a arătat bine contra Filiaşiului, dar trebuie să rămânem în continuare la fel de concentraţi, a spus după joc antrenorul rossonerilor, Călin Cheregi:

“Vreau în continuare să rămânem echilibraţi, și vă spun asta cu maximă sinceritate, pentru că ne așteaptă un duel final cu Deva. Indiferent cu cine jucam, că era Lipova, că era Deva, ne așteaptă un duel final, trebuie să ne bucurăm ponderat. Evident, fotbaliştii au tot dreptul să se bucure, pentru că merită, într-adevăr, pentru ceea ce au demonstrat azi. Suntem echipa care ne-am respectat, ne-am respectat obiectivul și pe această cale țin să-i felicit – ca şi pe acești minunaţi suporteri, care, chiar dacă a plouat torențial, au fost alături de noi și ne-au dus spre victorie.


Vreau să dedicăm această victorie spectatorilor, tuturor spectatorilor, chiar și celor care ne contestă în continuare, pentru că așa este frumos. Avem și contestatari, înseamnă că avem valoare, și pe această cale țin să-i felicit pe toți, și pe spectatori dar în primul rând pe jucători. Am pregătit meciul pe uscat și am jucat pe ploaie, am schimbat sistemul cu o jumătate de oră înainte, dar aveam pregătite două sisteme, am fost, pot să spun, curajoși. Țin să-i felicit pe cei doi atacanți, care într-adevăr și-au văzut obiectivele bine, bine stabilite acolo, în fața porții, dar cu o notă definitorie pentru acest Drăghiceanu, care, din punctul meu de vedere, de vreo șase-șapte etape este sufletul și creierul acestei echipe. Jos pălăria pentru acest copil.

Nu pot spune dacă Deva este mai tare decât Filiaşiul. Dacă o să abordăm meciul cum l-am abordat azi, va fi în mod sigur un meci deschis oricărui rezultat. Dacă vom aborda jocul cum am abordat primele 15 minute de la Filiași, vom avea probleme. Pentru asta vreau să rămânem echilibrați. Vreau să merg să mă bucur împreună cu jucătorii, iar apoi să ajung acasă, la casa mea de lângă Oradea, deși stau în Oradea – ca să răspund și unor oameni care nu că își bat joc de mine, dar mă terfelesc în tot felul. Da, țin să rămân echilibrat, puternic și să demonstrez că pentru asta am venit, pentru promovare.

Din păcate, în lista de accidentaţi s-a mai adăugat încă un jucător. Sper ca Aboubacar să poată să înceapă antrenamentele încă de luni. Este doar o contractură, dar cred că am luat o decizie bună schimbându-l destul de repede. Nu l-am mai ținut în teren, ca să nu se accidenteze mai tare. Așteptăm să vedem diagnosticul. Îmbucurător este că revine Dudea. El era și azi o variantă, dar am ținut să îl țin deoparte, pentru că terenul era foarte greu și putea să se reaccidenteze, dar el se antrenează la parametri normali și este o opțiune pentru etapa viitoare.”

CSM Reșița: Zimmermann – Ardei, Bărboianu, Rimovecz, Fota, Dane, Popescu, Velcotă, Drăghiceanu, Negru, Aboubacar. Rezerve: Căpățână – Breșneni, Dudea, Szijj, Domil, Petre, Trancă, Gomboș, Mereu. Antrenor: Călin Cheregi
ACSO Filiași: Constantinescu –Chirițoiu, Scuturoiu, Vulpe, Bălașa, Stăiculescu, Voinescu, Rogoveanu, Fotescu, Calu, Manolache. Rezerve: Boșnea – Paliu, Udrea, Bg. Călin, Andr. Militaru, Crețu, Eshun, Rovența. Antrenor: Victor Naicu


Pentru CSM Reşiţa urmează dubla finală pentru promovare contra celor de la CSM Deva. Primul meci va fi sâmbătă, 3 iunie, pe terenul hundeorenilor. Returul se va disputa miercuri, 7 iunie, în Valea Domanului – unde rossonerii pot sărbători promovarea alături de suporteri. Mult succes!

foto: Zoli Bagosi

Cele mai citite

Related Articles