_LEM9070

Volei Club Banatul Caransebeș a făcut spectacol în Sala Polivalentă Victoria din Caransebeș. Echipa masculină de volei a învins-o sâmbătă, 27 septembrie, pe Phoenix Șimleul Silvaniei în manșa tur din prima fază a Cupei României.

Sportivii antrenați de Pavel Craia și-au adjudecat primele două seturi după o prestație bună. Cu toate acestea au putut să se detașeze de adversar pe începutul de seturi, astfel că la 2-0 sălăjenii, coordonați de Mircea Abraham, au o revenire după mai multe bâlbâieli în apărare ale gazdelor și câștigă setul al treilea. În setul patru caransebeșenii s-au detașat și au încheiat meciul cu scorul de 3-1, în aplauzele spectatorilor care au venit în număr foarte mare să-și susțină favoriții. Potrivit antrenorului formației gazde Pavel Craia s-a greșit mult la serviciu, au fost erori în apărare însă au fost și faze deosebit de disputate în care pe fondul recuperării balonului voleibaliștii au construit atacul în forță prin Dan Borota, Raul Oprișor și Emil Lung. S-a remarcat la blocaj centrul Vladan Aleksic, la serviciu coordonatorul Laurențiu Vânătoru și centrul Fabian Birou, iar în apărare liberoul Vladimir Jovic, care a reușit recuperarea mingii prin plonjon, faze deosebit de spectaculoase aplaudate de public.

Pavel Craia spune că prestația elevilor săi a fost de nota 7 și asta pentru că cei doi accidentați Fabian Birău (la cot) și Raul Oprișor (ruptură musculară la picior) nu au putut evolua la capacitatea maximă. „Echipa este la început de drum, trebuie mai multă omogenizare însă Volei Club Banatul are un lot foarte bun și în retur ne vom putea baza și pe bosniacul Nenad Sormaz, căruia i se vor definitiva actele la federație în aceste zile”, a declarat Pavel Craia. „Gruparea de la poalele Măgurii s-a prezentat mult mai bine decât în perioada de pregătire și diferența dintre cele două s-a făcut mai mult pe puterea de concentrare”, a afirmat antrenorul oaspeților Mircea Abraham. Returul acestei prime faze a Cupei României se va juca sâmbătă, 4 octombrie, la Șimleul Sivaniei.

(Cornelia Vlaicu)