[FOTO-AUDIO] Traversarea lacului Văliug, o reuşită şi în 2022!

Aşteptată în fiecare an cu nerăbdare de iubitorii înotului în ape deschise, tradiţionala acţiune sportivă a reunit de această dată la start 80 de participanţi de toate vârstele – foşti sau actuali înotători de performanţă, dar şi amatori care iubesc înotul şi natura. Şi în 2022, clubul Reşiţa 07 a pregătit pentru ei cele trei probe deja binecunoscute: traversarea lacului pe lăţime, o cursă de circa 400 m, proba de anduranţă de-a lungul apei, pe o distanţă de 2000 m, şi cursa copiilor, care au înotat până la micul ponton de pe lac şi înapoi. Cea mai spectaculoasă şi mai rapidă a fost proba de 400 m, care a fost câştigată de doi înotători tineri, formaţi la secţia de profil de la CSS 1 Timişoara: Darius Nistor şi Maia Răsădean.

Antrenorul Tiberiu Şucan, de la CSS 1 Timişoara, s-a arătat încântat de atmosfera de la Văliug:

În proba copiilor, a câştigat un foarte tânăr înotător venit cu părinţii tocmai de la Ploieşti:

Un eveniment reuşit, a concluzionat Carmen Popa, preşedinta clubului Reşiţa 07:

“Este a 13-a ediție a Traversării lacului Văliug, ne bucurăm de vreme foarte bună, apă caldă și liniștită, fără vânt. Am avut 80 de participanți în total, din toată țara, dar şi oaspeţi din străinătate, mai exact din Germania; de asemenea, avem şi două fete care vin de la Brussel. Cei mai mulţi au ales proba lungă, dar sunt și concurenţi care au ales proba scurtă, sau ambele. Au participat şi 20 de copii. Au fost mulţi concurenţi foarte rapizi, iar atmosfera a fost foarte faină pentru toți participanții. Cel mai bun timp, feminin și masculin, de la proba scurtă și proba lungă primesc vouchere pentru echipamente Decathlon”, a precizat Carmen Popa.

Ultima probă, cea de 2000 m, a fost câştigată de Mihai Denis Alexandrescu, la masculin, şi Andreea-Bianca Balta, la feminin.

Cea de-a XIII-a ediţie a Traversării lacului Văliug a fost organizată de clubul Reşiţa 07, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Caraş-Severin şi Ponton Casa Baraj.

De același autor

Related Articles