[FOTO-AUDIO] Tinerii karateka de la CSM Reşiţa, de cinci ori pe podium la Cupa Hara

Toamna competiţională a început sub cele mai bune auspicii pentru tinerii karateka de la CSM Reşiţa. Elevii antrenorului Zoltan Lipan s-au întors cu cinci medalii de la Cupa Hara – o competiţie de anvergură care a reunit la Sighişoara sute de sportivi din întreaga ţară. Detalii despre evenimentul sportiv şi despre rezultatele reşiţenilor ne-a oferit maestrul Zoltan Lipan.

” Am participat cu sportivi legitimați la CSM Reșița la un concurs de karate WUKF, Cupa Hara de la Sighișoara. Au fost aliniați pe tatami 530 de sportivi de la 36 de cluburi din țară. CSM Reşiţa a intrat în concurs cu 9 sportivi și am adus acasă cinci medalii. Două locuri I au fost obţinute de Andrei Scânteie la kata, 12 ani, şi Claudia Mica la kihon, 10 ani. Avem şi trei locuri III, două dintre ele obţinute de Patricia Măciucă la kata și kumite, la minus 13 ani, iar al treilea adjudecat de Greta Buzura, la 14-15 ani. De menționat ar mai fi și locurile IV, deci sportivii care au ajuns în semifinale, dar n-au urcat pe podium. Este vorba despre Alexia Deriuș şi Albert Macamete. De asemenea, pe locurile V s-au situat Maia Vettori, Alexia Lengyel și Roxana Petrescu.
Această competiție a fost una de verificare a sportivilor din Federație în vederea pregătirii Campionatului European ce va avea loc în Italia, în luna noiembrie. Ar mai fi o participare, tot pentru verificare, în luna octombrie la București, la Cupa României. Momentan nu știm dacă vom putea participa, din motive financiare.

Legat de Cupa Hara, ar mai fi de amintit faptul că din corpul de arbitri au făcut parte, pe lângă mine, Viorel Enăşel și Sandra Lipan, care au avut o comportare foarte bună și au fost apreciați în competiție. O asemenea deplasare a implicat și un efort financiar. O mare parte din cheltuieli a fost suportat de CSM Reşița, deci de Primăria Reșița, şi mulțumim foarte mult pentru sprijin. Sperăm că în continuare va fi alături de noi, pentru că nu am dezamăgit”, a declarat antrenorul Zoltan Lipan.

Cele mai citite

Related Articles