[FOTO-AUDIO] Tinerii karateka de la CSM Reşiţa, de 32 de ori pe podium la Cupa Banzai!

Tinerii karateka de la CSM Reşiţa îşi merită locul în elita naţională! Au demonstrat-o încă o dată zilele trecute, la Cupa Banzai – una dintre cele mai cunoscute şi mai apreciate competiţii de arte marţiale organizate în vestul ţării. Desfăşurat în sala Victoria din Arad, maratonul sportiv programat pe durata a două zile a reunit la start aproape 350 de sportivi, fete şi băieţi, pregătiţi să-şi confirme talentul şi buna pregătire la kata, kihon sau kumite. Delegaţia reşiţeană condusă de antrenorul Zoltan Lipan a numărat 21 de sportivi, care au au adus acasă nu mai puţin de 32 de medalii. Dragoş Vizoc, David Lenghyel, Marian Stanca, Petru Bursuc, Roxana Petrescu, Antonia Florescu, Alexia Lenghyel, Patricia Măciucă, Nicoleta Stanca, Albert Macamete, Deian Chiş, Claudia Nica, Daria Szuiogan, Valentina Fizeşan, Maia Vettori, Flaviana Milotin, David Copocean şi Daniela Doban au urcat pe podiumul competiţiei găzduite de municipiul Arad. Detalii despre concurs şi despre rezultatele reşiţenilor ne-a oferit maestrul Zoltan Lipan.

„Acestă cupă, după cum se ştie, este deja o tradiţie la Arad. Acum a avut loc cea de-a 28-a ediţie. S-a desfăşurat pe durata a două zile pentru a se putea respecta restricţiile impuse din cauza pandemiei. Sâmbătă au evoluat sportivii până la 12 ani inclusiv, iar duminică au concurat toate categoriile de la 13 ani în sus, inclusiv veteranii. CSM Reşiţa a participat cu 19 sportivi şi încă doi la proba adaptată, adresată celor cu dizabilităţi. Pot să spun că sunt mulţumit, având în vedere că această competiţie a fost şi o verificare pentru Campionatul Mondial ce va avea loc în septembrie la Cluj. 32 de medalii am obţinut la această competiţie: 8 de aur, 12 de argint şi 12 de bronz. Mai trebuie să menţionăm că această competiţie este cu participare internaţională, doar că de data aceasta au venit doar două cluburi din afară, mai exact din Bosnia-Herţegovina. Din ţară au fost prezenţi sportivi de la 24 de cluburi. (…) Vreau să amintesc că din brigada de arbitri a făcut parte şi Sandra Lipan, care a avut o prestaţie bună. Ea a fost avansată anul acesta la categoria C, deci a mai urcat o treaptă în ierarhia arbitrilor”, a precizat antrenorul Zoltan Lipan.

Tinerii karateka din Reşiţa intră acum într-o binemeritată vacanţă de vară. Ei vor reveni în pregătiri în data de 20 august, iar două zile mai târziu vor intra într-un cantonament la malul mării. După acest stagiu centralizat, cei mai buni dintre ei vor avea şansa de a concura la Mondialul programat în septembrie la Cluj-Napoca.

De același autor

Related Articles