[FOTO-AUDIO] Succes reşiţean la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar! Handbalistele Liceului Traian Vuia, pe podiumul turneului final

Handbalistele junioare ale Liceului Traian Vuia au demonstrat că sunt o forţă şi la nivel naţional! Calificate în turneul final al Olimpiadei Sportului Şcolar la handbal licee, elevele profesoarei Lucia Moruţ n-au făcut un simplu act de prezenţă în competiţia celor mai bune opt echipe din ţară.

La Râmnicu Vâlcea, handbalistele reşiţene s-au clasat pe locul I într-o grupă iniţială din care au mai făcut parte Sepsi Sfântu Gheorghe, LPS Iaşi şi LPS Brăila. Reşiţencele au pierdut apoi meciul din semifinale în faţa echipei din Baia Mare, dar s-au revanşat cu o frumoasă victorie în jocul pentru treapta a treia a podiumului. Fetele de la Vuia au câştigat, după prelungiri şi aruncări de la 7 metri, în faţa echipei LPS Iaşi. Liceul Traian Vuia din Reşiţa a cucerit astfel bronzul naţional la ONSS, într-o competiţie în care cele mai multe adversare au fost mai mari ca vârstă. Explică profesoara Lucia Moruţ:

A fost un turneu greu, dar şi frumos, spune Roxana Voina, golghetera competiţiei.

Despre turneul de la Râmnicu Vâlcea a vorbit şi căpitanul echipei, Alexandra Ştubei-Gârboni:

Directoarea şcolii, Bianca Stanciu, a ţinut să le felicite personal pe tinerele handbaliste, pe care le consideră ambasadoarele sportive ale Liceului Teoretic Traian Vuia.

Centrul Național Olimpic Râmnicu Vâlcea s-a clasat pe primul loc, iar poziţia secundă i-a revenit Centrului Național Olimpic Baia Mare.

De același autor

Related Articles