[FOTO-AUDIO] Succes reşiţean în Campionatul Naţional de karting! Paul Lăzărescu, victorios la Târgu Secuiesc

În Campionatul Naţional de karting, tânărul pilot reşiţean Paul Lăzărescu a mai făcut un pas important către titlul de campion al clasei Junior 125 Rotax. După un loc doi în runda inaugurală de la Bucureşti, talentatul pilot de numai 11 ani a ridicat ştacheta şi a obţinut victoria în etapa a doua, desfăşurată la Târgu Secuiesc. Un concurs câştigat în condiţii dificile, spune tatăl său, Silviu Lăzărescu, cel care i-a îndrumat paşii către această disciplină sportivă.

„Noi evoluăm la clasa Junior 125 Rotax, motoare monomarcă. A fost o etapă destul de dificilă din punctul de vedere al condiţiilor meteo, am avut ploaie, apoi soare şi traseu uscat, a trebuit să tot schimbăm între cauciucurile de ploaie şi cele de uscat. În general, a fost o etapă destul de dificilă, dar am reuşit, pentru că avem şi un echipament foarte bun, avem de asemenea un mecanic şi un antrenor foarte bun – este vorba de aceeaşi persoană – şi am reuşit să ocupăm locul 1. Prin ocuparea primului loc, am ajuns să conducem în clasamentul general, la o diferenţă de 40 de puncte faţă de următorul clasat, şi sperăm ca, după cele trei etape care mai sunt în calendar, să câştigăm titlul naţional. Vom vedea. Mecanic-antrenor este Marius Cârjan, un băiat extraordinar care se ocupă atât de partea de mecanică, cât şi de antrenamentul lui Paul”, a declarat Siviu Lăzărescu.

Concursul a fost dificil, având în vedere concurenţa, dar mai ales vremea schimbătoare, a spus câştigătorul de la Târgu Secuiesc.

„A fost dificil, deoarece toţi piloţii cu care concurez au o experienţă destul de mare. A fost în mare parte dificil şi din cauza condiţiilor meteo, deoarece am mers şi pe uscat, şi pe ploaie. Pe ploaie e mult mai greu, trebuie să gândeşti mai mult deoarece nu este chiar aşa de stabil kartul când mergi pe ploaie, dar pe uscat mi se pare puţin mai obositor. (…) Ca obiectiv,  aş vrea să câştig campionatul, nu neapărat să câştig toate etapele, dar să ajung campion naţional în acest an. Cred că sunt şanse bune, deoarece dacă o ţin tot aşa, voi reuşi. De mic am fost pasionat de maşini şi de motoare. M-a captivat kartingul, este şi adrenalina, dar mai ales pentru că aici faci primii paşi spre motorsportul adevărat”, a spus micul campion reşiţean.

Următoarea etapă din Campionatul Naţional de karting este programată la Bacău, între 9 şi 11 iulie. Cu o victorie în această rundă, Paul ar fi foarte aproape de mult-râvnitul titlu naţional. Tânărul campion care va împlini la toamnă 12 ani s-a format ca pilot de karting la Palatul Copiilor și Elevilor din Reșița, sub îndrumarea profesorului Sorin Savu. 

foto: facebook Silviu Lazarescu

De același autor

Related Articles