[FOTO-AUDIO] Start lansat pentru marşul reşiţean! Record naţional pentru Marius Cocioran, Personal Best pentru Narcis Mihăilă

Marius Cocioran şi Narcis Mihăilă, cei mai buni mărşăluitori ai României, au pornit cu dreptul în 2022! După un stagiu de pregătire desfăşurat timp de aproape o lună în Portugalia, cei doi reşiţeni şi-au testat potenţialul în cadrul Campionatelor Naţionale ale Spaniei – concurs cu caracter internaţional la care, alături de reprezentanţii gazdelor, au participat şi atleţi de top din alte ţări. Într-o companie selectă, Marius şi Narcis au făcut curse foarte bune, ambii reuşind să realizeze recorduri personale. Pentru veteranul Marius Cocioran, bucuria a fost dublă, deoarece timpul său este un nou record al României pe distanţa de 35 km! Cu detalii, antrenorul Octavian Măzăran, cel care a coordonat stagiul de pregătire de peste hotare:

“După cum bine ştiţi, în ultima perioadă ne-am aflat într-un stagiu de pregătire în Portugalia, în staţiunea Monte Gordo, şi am dorit să încheiem acest stagiu cu un concurs de verificare pe proba de 35 de km marş. Cei doi reşiţeni, reprezentanţi ai cluburilor Universitatea şi Municipal Reşiţa, au participat cu succes la această competiţie. Marius Cocioran a reuşit să doboare recordul naţional pe această distanţă, cu timpul de 2 ore, 38 de minute, 0 secunde, ceea ce înseamnă că şi-a doborât propriul record cu 2 minute şi 48 de secunde. În acelaşi timp, pot să spun că sunt bucuros şi pentru sportivul Narcis Mihăilă, care a mers bine după o perioadă de accidentări. În ultimele două-trei săptămâni, antrenamentele sale nu au decurs cum ne-am planificat, dar el a reuşit să termine cursa şi să acumuleze de asemenea puncte în clasamentul mondial. Cu un timp de 2 ore, 44 minute şi 18 secunde, a reuşit şi el să-şi doboare propriul record personal cu un minut şi 11 secunde. Sunt mulțumit de evoluția sportivilor reșițeni la această competiție și suntem bucuroși că am început cu dreptul acest sezon. Ne așteaptă foarte multă muncă, ne dorim să participăm anul acesta la Campionatele Mondiale de atletism din Oregon și la Campionatele Europene de seniori de la Munchen”, a declarat tehnicianul Octavian Măzăran, antrenorul celor doi atleţi.

După competiţia din Spania, reşiţenii se întorc în ţară, pentru a face ultimele pregătiri înaintea primului concurs oficial din calendarul intern. Pe 13 februarie vor avea loc la Timişoara Campionatele Naţionaale de 20 km marş.

De același autor

Related Articles