[FOTO-AUDIO] Sportul reșițean are o nouă speranță: pugilistul Sebastian Nițu!

389


Tânărul pugilist, Sebastian Nițu, legitimat la Clubul Sportiv Municipal din Reșița dă speranțe sportului reșițean prin rezultatele bune pe care le-a obținut în ultima perioadă. Cea mai recentă competiție în care s-a impus este Cupa României, întreceri rezervate juniorilor. Boxerul antrenat de Gheorghe Radu și Adrian Mărcuț a intrat în posesia medaliei de argint la categoria 66 de kg. Competiția a contat ca și criteriu de calificare la Campionatul European.

Sebastian Nițu este bucuros de performanța obținută la Cupa României:

A fost o competiție bine organizată, cu multe meciuri și mulți participanți. Mă bucur că am reușit să obțin o medalie. Am avut două meciuri grele cu un sportiv de la Dinamo București și, în finală, cu un sportiv de la Bacău, unde am pierdut la puncte. Totuși este bine că am obținut o medalie de argint. M-am pregătit foarte mult pentru această competiție, inclusiv cu lotul național al României. Imi doresc să devin campion național, în acest an, a concluzionat Sebastian Nițu.”

Și antrenorul său, Gheorghe Radu, este mândru de realizarea lui Sebastian și are încredere că va avea rezultate foarte bune și la alte competiții importante:

”Sunt încântat de acest copil. A avut o evoluție deosebită, mai ales în meciul II cu pugilistul de la Dinamo, cel care a fost medaliat la Europene anul trecut. Această competiție a fost și un criteriu de selecție pentru Campionatul European, care are loc în 2019 la Galați, în luna mai. Vor mai fi turnee de verificare atât în țară, cât și peste hotare, iar în fucție de comportarea lui la acestea se va decide dacă se va ales în lotul României pentru competiția continentală, a spus maestrul Gheorghe Radu. ”

Antrenorul Adrian Mărcuț a ținut să mulțumească cadrelor didactice de la Colegiul Economic al Banatului Montan, unde pugilistul reșițean este elev și reușește să fie performant și la învățătură:

”Pe această cale dorim să le mulțumim profesorilor, dirigintei și celor din conducerea Colegiului Economic al Banatului Montan din Reșița, cei care ne înțeleg și înțeleg că Sebastian trebuie să se pregătească și la Brăila cu lotul național. E copil bun, de perspectivă și dorim să ajungem departe cu el”, a spus antrenorul Adrian Mărcuț.

În 2019, Sebastian Nițu își mai dorește să urce pe podiumul Campionatului Național de juniori din luna octombrie. Este component al lotului național de juniori.