[FOTO-AUDIO] Sportivii de la CSM Reşiţa, de opt ori pe podium la Campionatul Naţional de Freestyle Kickboxing!

Tinerii kickboxeri de la CSM Reşiţa şi-au demonstrat valoarea şi buna pregătire la Campionatul Naţional de Freestyle Kickboxing desfăşurat zilele trecute în capitală. Opt sportivi reşiţeni au intrat în competiţie şi au adus acasă opt medalii: şase de aur, una de argint şi una de bronz. Performanţele micilor campioni de la CSM Reşiţa sunt trecute în revistă de antrenorul Gheorghe Cîrlea.

„Am participat la competiţia de freestyle kickboxing organizată la Bucureşti de FRFK,  o competiţie naţională de arte marţiale mixte. Am avut opt sportivi pe care i-am pregătit cum am putut, în condiţii de pandemie, şi am avut rezultate foarte bune. Raul Chisăliţă a câştigat piramida la categoria -35 kg, ocupând locul 1; Maria  Costea a câștigat piramida la -45 kg şi a ocupat  locul 1 pe podium. Mihai Rostaş a câștigat piramida la -40 kg şi a obținut locul 1 pe podium. Grațian Diaconiță a câştigat piramida la -55 kg și a obţinut locul 1; George Ciocîrlan a luptat la categoria de -60 kg și a ocupat locul 2, nereuşind să ia finala; Ionuț  Costea a câștigat piramida la -70 kg și a obținut locul 1 pe podium, Sergiu Dunca a luptat la categoria de -65 kg și a ocupat la final locul 3, iar  Cosmin Stîngaciu a câștigat piramida la -65 kg. Aşadar, 6 medalii de aur, un argint şi un bronz. Sportivii pe care îi pregătesc au de la 8-9 ani până la 18 ani. Eu am venit din box, am văzut că nu avem kickboxing la Reşiţa şi mă străduiesc de vreo 6-7 ani să promovez acest sport. Am participat şi acum doi ani, şi anul trecut la aceste campionate. Anul trecut am avut patru sportivi, toţi pe podium. În anul anterior am avut doar trei sportivi pe podium. Mergem din ce în ce mai bine. (…) Vreau să avem şi noi în oraş un sport de contact de felul acesta. Sunt mai mulţi sportivi care practică sporturi de contact, dar acesta mi s-a părut cel mai frumos. Am avut un campion, pe Rusalin, care n-a continuat; dacă continua, poate se auzea mai devreme de noi. Acum mergem înainte, şi, dacă nu ne opresc iar perioadele de pandemie, vreau să se audă şi peste hotare de noi”, a declarat antrenorul Gheorghe Cîrlea.

La Campionatul Naţional de Freestyle Kickboxing au participat 459 de sportivi de la 37 de cluburi din întreaga ţară. Micii campioni de la Reşiţa nu intră în vacanţă, pentru că următoarea competiţie bate la uşă: pe 26 iunie, elevii lui Gheorghe Cîrlea au concurs la Satu Mare.

De același autor

Related Articles