[FOTO-AUDIO] Speranţele luptelor româneşti s-au întrecut la Cupa Reşiţa

Atmosferă incendiară la Cupa Reşiţa, competiţie adresată celor mai mici luptători din România. Aflat la cea de-a patra ediţie, evenimentul sportiv s-a desfăşurat în weekend la complexul Francisc Vaştag din cartierul Govândari. Pentru că vremea a ţinut cu organizatorii, competiţia a avut loc în aer liber, iar micii luptători intraţi pe saltea au avut parte de încurajări frenetice din partea colegilor, antrenorilor şi părinţilor prezenţi la concurs. Detalii ne-a oferit tehnicianul Florin Dinţă, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Lupte din Caraş-Severin:

” Această competiție devine de la an la an tot mai puternică, tot mai multe cluburi își anunță participarea. Deja anul acesta am ajuns la 17 cluburi, 140 de sportivi sunt la eveniment, și mă bucur că reușim să organizăm competiţia an de an. Aș dori să și mulțumesc cluburilor care ne au ajutat, CSS Reșița și CSM Reșița, în special și domnului director Rusalin Fâc, care s-a implicat în această organizare. De asemenea, mulţumesc Primăriei Reșița, care ne-a ajutat cu ambulanța și tot ceea ce a fost nevoie. Întrecerile se desfăşoară în aer liber, este tipic pentru această competiţie; ea se va ține tot timpul în aer liber, de asta nici nu este o dată fixă, în funcție de vreme se ține ori în luna iulie, ori în august. Ne dorim ca de la an la an să crească tot mai mult numărul de participanți și, cu siguranță, vor veni în viitor și cluburi din afară.”

Între organizatori s-a aflat şi tânărul antrenor reşiţean Andrei Franţ, care s-a arătat plăcut impresionat de participarea numeroasă:

“Ne bucurăm că suntem aici în număr destul de mare, avem categoriile de vârstă 2008- 2010, 2011-2012 și 2013-2014. Am organizat această competiție pentru a fi utilă mai ales copiilor care sunt la început de drum și vor fi viitorul nostru. Reşiţa are în competiție peste 30 de sportivi. Copiii sunt pregătiți de maestrul Adrian Dacica, maestrul Nicolae Constantin, maestrul Florin Dinţă şi de mine. Sportivii noştri sunt legitimaţi la cluburile CSS şi CSM Reşiţa.”

Sportivii aflaţi la început de drum au nevoie de asemenea verificări, iar Cupa Reşiţa este o competiţie binevenită, au spus antrenorii veniti din toare colţurile ţării:

Şi micii luptători s-au arătat încântaţi de concursul de la Reşiţa. Cu toţii şi-au dorit un loc pe podium.
La finalul unui maraton sportiv care a durat peste cinci ore, laureaţii competiţiei au fost recompensaţi cu diplome şi medalii. Rezultatele au contat însă mai puţin, având în vedere că a fost o întrecere amicală. Meciurile importante vor avea loc în toamnă, la Campionatele Naţionale. Cupa Reşiţa a fost organizată de Asociaţia Judeţeană de Lupte din Caraş-Severin, Clubul Sportiv Municipal şi Clubul Sportiv Şcolar, cu sprijinul Primăriei reşiţene.

Cele mai citite

Related Articles