[FOTO-AUDIO] Speranţele gimnasticii reşiţene, în topul naţional! Echipa de juniori a Reşiţei e vicecampioană a ţării

Tinerele speranţe ale gimnasticii reşiţene şi-au reconfirmat calităţile la Campionatul naţional rezervat echipelor de juniori I şi II. În cadrul competiţiei desfăşurate la Bistriţa, echipa de juniori II a Reşiţei a cucerit medaliile de argint, fiind învinsă doar de Dinamo. Un rezultat bun, spune tehnicianul Robert Bălan, care antrenează şi în cadrul centrului naţional de juniori de la Reşiţa.

„Ne-am întors de la Bistriţa cu un rezultat frumos. Din punctul meu de vedere, pot spune că am obţinut şi locul I, şi locul II, ţinând cont că jumătate din echipa Dinamo se pregăteşte la lotul naţional de juniori în grupa mea. Din păcate, Reşiţa a obţinut doar locul doi, cu o echipă formată din gimnaşti de la Clubul Sportiv Municipal şi Clubul Sportiv Şcolar. Este vorba despre Andrei Titi, Robert Aioanei şi Puiu Alexandru, care, după o bătălie cu Dinamo, au obţinut doar locul doi. Repet, spun doar locul doi, pentru că în echipa reşiţeană au evoluat campionii naţionali de la individual din urmă cu doi şi trei ani. Una peste alta, a fost o testare după o perioadă lungă de pregătire, sunt încă  multe lucruri de remediat, dar, cel puţin eu când vin cu o medalie de la competiţie, înseamnă că lucrurile merg bine. Gimnaştii din Reşiţa s-au întors acum acasă, săptămâna asta continuăm cu două antrenamente pe zi, după care două săptămâni vom avea o binemeritată vacanţă. După data de 18 iulie ne vom reuni din nou la Reşiţa şi ne vom apuca de treabă. Ne vom pregăti pentru finalele Campionatelor Naţionale din toamnă, dar şi pentru câteva competiţii internaţionale oferite, sperăm, de Federaţie, astfel încât să intrăm cu aceşti sportivi în febra competiţiilor mari: să vedem pe unde suntem, ce mai e de corectat, ce mai e de reglat”, a declarat profesorul Robert Bălan.

La juniori I, Reşiţa a fost reprezentată doar de Felix Simion. Gimnaştii reşiţeni au fost însoţiţi la Bistriţa de antrenorii Robert Bălan şi Alexandru Avram.

foto: facebook Robert Balan

De același autor

Related Articles