S-au încheiat întrecerile din cadrul celei de-a IV-a etape a Campionatului Naţional de automobilism viteză în coastă. Tradiţionalul  traseu din Valea Domanului a fost scena unui spectacol sportiv atractiv, la finele căruia a triumfat Silviu Dumitrescu. Pilotul bucureşten a fost cel mai rapid în manşele oficiale, timpul său cumulat fiind de 4:12,393. Nepotul legendarului Marin Dumitrescu şi-a adjudecat şi trofeul King of the Hill, acordat pentru cea mai rapidă urcare (2:05,369). Un rezultat foarte bun, obţinut la cea mai frumoasă etapă din circuitul CNVC, a spus la final Silviu Dumitrescu:

„Mereu venim cu plăcere la Reşiţa şi încercăm să îmbunătăţim timpul. Din păcate, n-a fost un timp la fel de bun ca în anii precedenţi, din cauza unor setări ale maşinii şi a temperaturii. Pe a doua urcare, dacă aţi observat, a fost un timp relativ mai slab, pentru că a fost mai cald şi nu am mai avut aderenţă. Ce pot să spun, ne este dor de vremurile bune când ne luptam cu Luci Hora, cu Mircea Pădurean, era altă atmosferă. Trebuie să îl felicit şi pe Alex Mirea, care a făcut un timp extraordinar pentru tipul de maşină pe care o pilotează. Şi Octavian Ciovică a făcut un timp extraordinar, toată lumea a mers bine. Cred că nu există nicio etapă la nivel naţional care să aibă un public mai numeros. Din 2008 venim la acest concurs, ne simţim cu spectatorii ca într-un fel de familie. Ei ştiu, mă întrebau mereu ce a mai făcut bunicul – din păcate, a decedat anul acesta – dar acum ne-au transmis condoleanţe, în anii anteriori m-au întrebat mereu ce mai face, când a împlinit 101, 102 ani, sau ce mai face tata. Aşa ceva nu ai în altă parte”, a declarat Silviu Dumitrescu, câştigătorul Cupei Reşiţa 2021.

Silviu Dumitrescu este al patrulea câştigător de etapă, după tot atâtea runde disputate sezonul acesta în CNVC. Locul doi a fost ocupat de Alexandru Mirea (4:16,012), iar podiumul de la Open a fost completat de Octavian Ciovică (4:19,763). Fanii motorsportului au fost prezenţi în număr mare de-a lungul traseului, iar la final mulţi dintre ei au rămas şi la festivitatea de premiere pentru a-i aplauda pe laureaţii competiţiei.

Pe podium au urcat şi favoriţi locali, precum Cosmin Gruba, Claudiu Ciucă sau Cătălin Ţuţuian. Iar cupele şi şampaniile pregătite pentru premianţi au fost acordate de alţi trei campioni reşiţeni, veterani ai coastei: Lucien Hora, Mircea Pădurean şi Ovidiu Zaberca.

Clasamentul Open prezentat de FRAS arată astfel:

Principalul organizator al Cupei Reşiţa a fost şi anul acesta gruparea CB Rally Vest, care a pus la punct un eveniment de excepţie, din toate punctele de vedere. Următoarea etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă se va desfăşura la Sinaia în zilele de 24 şi 25 iulie.

1 COMENTARIU

  1. Salut, următoarea etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă se va desfăşura la Sinaia în zilele de 24 şi 25 iulie.
    O zi bună.

Comments are closed.