[FOTO-AUDIO] Şcoala reşiţeană de marş, fruntaşă la Naţionalele de la Buziaş! Aur şi record pentru veteranul Marius Cocioran!

Şcoala reşiţeană de marş şi-a reconfirmat valoarea la ultimul concurs naţional din actualul sezon! Cei mai buni mărşăluitori ai ţării au înfruntat pandemia pentru a se alinia la startul Campionatului Naţional de 35 km masculin şi 10 km feminin, eveniment sportiv desfăşurat în Banat, la Buziaş, acolo unde reşiţenii îşi fac de ani buni cantonamentele. Iar rezultatele obţinute demonstrează într-adevăr că sportivii de la CS Universitatea şi CS Municipal Reşiţa s-au simţit ca acasă: patru medalii de aur, cinci de argint şi două de bronz au cucerit reprezentanţii Reşiţei, spre mulţumirea tehnicianului Octavian Măzăran, directorul Clubului Sportiv Universitatea Reşiţa şi coordonatorul  şcolii reşiţene de marş.

“Şi de data aceasta, sportivii care au reprezentat cluburile Municipal şi Universitatea Reşiţa au obţinut medalii frumoase pentru oraşul nostru. Am reuşit să ne păstrăm titlul naţional la individual seniori, prin Marius Cocioran, care a reuşit în acelaşi timp un record naţional în această probă.  La categoria tineret, titlul a fost câştigat de asemenea de un sportiv de la CSM-CSU Reşiţa, Remus Rădoi, şi el cu un nou record naţional. Pe locul doi la seniori a venit Narcis Mihăilă, cu un timp destul de bun, dar, din păcate, cu mici probleme de medicale. Până la urmă a dus totuşi cursa până la capăt şi a obţinut titlul de vicecampion al ţării.  Echipa de seniori băieţi, formată din Marius Cocioran, Narcis Mihăilă şi Atila Balogh,  a reuşit să se claseze pe locul I. Echipa a doua a clubului Universitatea Reşiţa, cea de tineret, a cucerit titlul la această categorie de vârstă şi medalia de argint la seniori. Din echipa de tineret au făcut parte: Remus Rădoi, campionul de la tineret individual, Ionuţ Pleşu, vicecampionul de la tineret, şi Samuel Poliţă, cel care a obţinut locul trei la tineret individual. Practic, întreg podiumul de la individual tineret a fost ocupat de reprezentanţii CSU Reşiţa, care s-au evidenţiat, cum spuneam, şi ca echipă.  Fetele au reuşit să se claseze pe locul doi la senioare, prin echipa formată din Mihaela Puşcaşu, Lăcrămioara Căruceriu şi Loredana Cocoş. În acelaşi timp, am luat medalii la individual, prin sportivele care sunt în dublă legitimare cu CS Unirea Alba Iulia. Mă refer aici la Mihaela Acatrinei şi Ana Rodean, care au reuşit să ocupe locul doi, respectiv trei, la senioare. Pe ansamblu, suntem mulţumiţi de aceste rezulate, ele ne dau speranţe în perspectiva următorului sezon, în care sperăm că se vor desfăşura şi Jocurile Olimpice. Sperăm că Reşiţa va avea unul sau doi reprezentanţi la mare competiţie”, a declarat antrenorul Octavian Măzăran.

De un weekend perfect a avut parte veteranul Marius Cocioran, care îşi trăieşte acum a doua tinereţe sportivă. Marius a avut satisfacţii deosebite, atât ca sportiv, cât şi ca antrenor.

“Pot să spun că sunt foarte fericit. Ca sportiv, am reuşit să obţin din nou titlul de campion naţional, dar şi un record naţional într-o probă mai nouă. Dar mai fericit m-a făcut unul dintre sportivii mei, Remus Rădoi, care a obţinut şi el titlul de campion naţional şi un nou record naţional la categoria tineret. A făcut o cursă foarte bună, sunt foarte mulţumit de el. Mă bucur de asemenea pentru celălalt sportiv al meu, Samuel Poliţă, care a obţinut locul trei la tineret. Campionatul Naţional de la Buziaş a fost foarte frumos din toate punctele de vedere. Organizarea a fost la înalţime, având în vedere că a fost şi din scurt totul, adică în ultimul moment s-a decis ca evenimentul să se ţină la Buziaş. În ceea ce priveşte vremea, putem spune că că a ţinut cu noi. A fost înnorat, a mai şi plouat puţin, dar nu a fost foarte frig. Timpul pe care l-am scos este de 2 ore, 40 de minute şi 48 de secunde, care înseamnă  un tempo de 4 minute 35 de secunde pe km. Cu acest tempo pe distanţa de 50 km, se poate realiza baremul pentru Jocurile Olimpice. Pot spune că am mers pe tempo-ul de barem. Sigur că mai este puţin de muncă, 35 de km nu sunt 50 de km, dar sunt optimist”, a declarat Marius Cocioran.

Remarcabilă a fost şi cursa lui Remus Rădoi, noul campion naţional şi recordman de tineret pe distanţa de 35 de km. Remus a recunoscut că spera să facă record pe această distanţă.

“Pot spune că sunt mulţumit de rezultatul obţinut. A fost o cursă destul de grea, dar până la final a fost OK pentru mine. Ţin să-i mulţumesc antrenorului meu Marius Cocioran pentru tot sprijinul acordat în această pregătire. A fost lângă mine când am avut nevoie şi pot să zic că fără ajutorul lui nu aş fi reuşit să duc cursa la bun sfârşit cu acest timp. Speram să realizez un record, dar cursa este imprevizibilă, pe 35 de km se pot întâmpla multe. Îmi doream, bineînţeles, dar nu aveam de unde să ştiu dacă îl pot realiza sau nu”, a spus proaspătul campion şi recordman de tineret.

Pentru Campionatele Naţionale de la Buziaş, atleţii reşiţeni au fost pregătiţi de tehnicienii Octavian Măzăran, George Ardeleanu şi Marius Cocioran. Desfăşurată în plin val doi de pandemie, competiţia a respectat cu stricteţe măsurile preventive impuse pentru combaterea răspândirii coronavirusului. La buna desfăşurare a Naţionalelor desfăşurate sub egida Federaţiei Române de Atletism şi-au adus aportul Asociaţia Judeţeană de Atletism Timiş, CSU Reşiţa şi Primăria oraşului Buziaş.

foto: facebook Octavian Mazaran

Cele mai citite

Related Articles