[FOTO-AUDIO] Școala de sport Buran Văliug readuce ”caiacul” pe Lacul Gozna, într-un nou concept ”Kaiac family party la Văliug”

474

Școala de schi și caiac Buran Văliug Semenic a început vara în forță cu dorința arzătoare de a readuce disciplina caiac-canoe pe Lacul Gozna din stațiunea Văliug.

Aceasta este dorința inițiatorul proiectului ”Kaiac family party la Văliug”, coordonatorul Școlii de Sport Buran, Mircea Țunea:

”Am dezvoltat Școala de Sport Buran, sport însemnând schi și caiac. Am început, am scos caiacele pe apă și am debutat cu un pachet family, copii și părinți. A fost minunat: apă, soare, temperatura apei și a aerului bune, toată lumea a fost încântată. Am dorit să reînvii tradiția pe Lacul Gozna, așa cum în anul 1953 a început activitatea Clubului Olimpia în Banatul Montan.  Din păcate s-a oprit prin anii 90, iar acum încerc prin varianta de caiac de agrement să-l readuc în prim plan. Mă adresez în continuare copiilor, să participe cât mai mulți în această vară, să prindă gustul padelatului pe lac, ieșit în natură. Noi îmbinăm această activitate cu drumeții pe malul lacului, prin zonă. Avem un așa zis atelier mobil, ne deplasăm oriunde. Lacul este mare, caiacele sunt  lungi, distanță între noi există, respectăm toate regulile. Suntem noi, rațele sălbatice și peștii în apă. Toată zona Banatului Montan e minunată, observăm flora și fauna, natura în toată splendoarea ei. Le ofer copiilor informații prețioase despre tot ce întâlnim în cale, chiar sunt încântați de toate activitățile noastre. Copiii sunt în mare parte din vestul țării, vin alături de părinți și se simt minunat aici. Îi invit pe toți cei care doresc să se bucure de natură să se uite bine și la această zonă Văliug–Semenic-Gărâna, care oferă atâtea posibilități de petrecere a timpului liber”, a concluzionat Mircea Țunea.     

Din orice parte a țării sunteți așteptați în Banatul de munte cu aer curat și cu diferite forme de petrecere a timpului liber, departe de tumultul cotidian.

sursa foto: Școala de Sport Buran