[FOTO-AUDIO] Şahistul Daniel Pădurean a câştigat Cupa Mărţişor!

Asociaţia Judeţeană de Şah Caraş-Severin a organizat la acest sfârşit de săptămână o nouă ediţie a Cupei Mărţişor. După mai multe întreceri desfăşurate online, şahiştii s-au reîntâlnit vineri la tablă, în faţa Sălii Polivalente din Reşiţa, pentru a celebra prin sport sosirea primăverii. 23 de jucători, de la 7 la 79 de ani, au răspuns invitaţiei, iar vremea a ţinut şi ea cu organizatorii. Un turneu reuşit, a spus Mihai Bolintiş, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Şah.

“O temperatură extrem de plăcută, 17-18 grade, şi era păcat să nu folosim această ocazie pentru a ieşi pe platoul din faţa Sălii Polivalente ca să jucăm şah în nişte condiţii foarte plăcute. Şahul nu este doar de competiţie, există şi şahul de masă, şahul de divertisment, de recreere, iar competiţia noastră se înscrie pe aceste coordonate. În acelaşi timp, este şi o repetiţie pentru juniorii noştri de vârf: Stîngu, Drăgoi, Tamaş, Grecu, Guţu, Văduva şi Tecliş, cei care sperăm că ne vor reprezenta cu cinste la campionatele naţionale individuale de juniori, în aprilie, la Mamaia, iar în luna mai la Bucureşti, acolo unde vor juca grupele mari de vârstă”, a precizat Mihai Bolintiş.

La finalul competiţiei, victoria i-a revenit lui Daniel Pădurean, podiumul fiind completat de Mihai Bolintiş şi Ioan Calomfirescu. Iată şi câştigătorii celorlalte secţiuni:

La veterani, locul I Gheorghe Stroescu, urmat de Marin Crăciun şi Iosif  Rusulescu.

La categoria I, Horia Lus Chiţibea.

La jucători până la categoria a II-a, Cătălin Dumitriu.

La jucatori cu CIV;1150, Vlad Dumitru.

La juniori s-a impus Albert Marian Drăgoi (Bocşa), urmat de Alin Stângu şi Paul-Alexandru Nedeianu (Bocsa).

La juniori 14 ani, Catalin Vlad Aurelian Guţu, urmat de Caius Tudora şi Levi Jivan.

La copii 10 ani, locul I Patrick Andreas Turi, urmat de Robert Nicolas Borteş şi George Treanta.

La copii 8 ani, locul I Bogdan Andrei Grecu (Caransebes)

Pentru laureaţii turneului de Mărţişor, Asociaţia Judeţeană de Şah a pregătit premii constând în cupe, medalii şi diplome. De asemenea, organizatorii au oferit mărţişoare jucătoarelor participante şi o floare superbă arbitrului Rodica Vasiliu.

De același autor

Related Articles