[FOTO-AUDIO] Șahistele din Caraș-Severin s-au întrecut în Campionatul Județean

324

Sala de șah din incinta Sălii Polivalente din Reșița a găzduit duminică, 10 martie Campionatul Județean Feminin de Șah, ediția 2019. Participarea nu a fost una numeroasă, dar chiar și așa spectacolul a fost la înălțime.

În organizarea acestui turneu s-a implicat foarte mult Rodica Vasiliu, maestru al sportului:

”Este un concurs ce se desfășoară în fiecare an. La această ediție s-au înscris concurente cu vârsta cuprinsă între 7 și 43 de anii, din Reșița și Caransebeș. Avem concurente cu performanțe, dar și începătoare. Dorim să fie cât mai multe participante la acest gen de competiții.”

Competiția a fost câștigată de fosta campioană națională de juniori Daniela-Rozeta Muselin din Caransebeș. Ea a fost urmată de Adina-Maria Văduva din Reșița.

Cea mai bună junioară a fost Daniela-Elena Inasal, urmată de Radu Alessia-Elena.
La junioare 12 ani prima a încheiat competiția Anca Maria Tecliș.

La junioare 10 ani cea mai bună a fost Maria-Teodora Gavra, urmată de Alessia-Andreea Costiș.

Întrecerile au fost organizate de Asociația Județeană de Șah Caraș-Severin, iar președintele forului județean, Mihai Bolintiș a vorbit despre organizarea acestui turneu și despre necesitatea atragerii unui număr cât mai mare de doamne și domnișoare spre practicarea sportului minții:

”Este o competiție adresată doar iubitoarelor șahului. Avem un fond de 30 până la 40 de jucătoare, dar prea puține s-au prezentat la start pentru această competiție. Cu toate acestea cele prezente sunt printre cele mai valoroase. Mă refer la participanta la Campionate Mondiale, Daniela Muselin, dar și la cea mai bună junioară a județului, Anca Tecliș. Se impune să facem o nouă selecție în școli pentru a mări numărul de practicante ale șahului, a spus Mihai Bolintis.

Următoarea competiție pe care o va organiza Asociația Județeană de Șah este una rezervată juniorilor ”Trofeul Caraș-Severin”, în perioada 22-24 martie.