[FOTO-AUDIO] S-a încheiat sezonul de karting. Campionul Paul Lăzărescu aşteaptă cu speranţă finala mondială Rotax din Bahrain

Tânărul pilot reşiţean Paul Lăzărescu n-a avut noroc la Cupa Transylvanian Trophy 2021, competiţie din epilogul sezonului naţional de karting. Pe excelentul traseu de la Târgu Secuiesc, campionul clasei Junior Rotax 125 cc a câştigat prima manşă de concurs, dar a fost acroşat de un pilot întârziat în manşa a doua. Cum s-au petrecut evenimentele de pe circuit, ne-a explicat chiar tânărul campion.

“În prima manşă am avut rezultate foarte bune, de pe 3 am ajuns pe 1. În a doua manşă, am ţinut primul loc timp de 12 ture, dar, din păcate, în ultima tură, într-o curbă mai strânsă, s-a răsucit un începător. Nu am putut să îl mai ocolesc şi am intrat în el. Mi-am agăţat de kartul lui roata stângă din faţă. A trebuit să cobor şi să ridic kartul, ca să pot ieşi de acolo. Dar am încheiat cursa cu bine, pe locul cinci, cu probleme minore la kart”, a spus Paul Lăzărescu.

Chiar dacă nu s-a impus la Transylvanian Trophy 2021, Paul e campion, iar evoluţia foarte bună de anul acesta îi oferă şansa de a concura la finalul anului într-o competiţie de anvergură mondială. Despre provocările finalului de an a vorbit şi tatăl lui Paul, Silviu Lăzărescu:

“Din păcate, nu am reuşit să aducem Cupa Transylvanian Trophy la Reşiţa, dar suntem mulţumiţi pentru că am primit tichetul de participare în finala ROTAX MAX Challenge Grand Finals din Bahrain, care se va desfăşura în perioada 9-19 decembrie. Vom participa aşadar în Bahrein la această Cupă Mondială. Noi am mai fost la competiţii afară, dar aceasta este prima ieşire din Europa. În fiecare an, Rotax Mondial alege o locaţie unde se ţine această finală, iar de această dată a fost ales Bahrainul. Eu mi-aş dori foarte mult ca Paul să lase o impresie foarte bună. Sunt 240 de piloţi, cei mai buni din fiecare ţară, dar sperăm să ne clasăm pe un loc cât mai în faţă. Am vrea să fim între primii şapte, dar vom vedea cum stau lucrurile acolo, pentru că este o pistă nouă, iar temperaturile sunt şi ele diferite faţă de cele din România. Mecanicul şi Paul se vor înţelege cum vor seta acel kart, pentru că nu mergem cu materialul nostru, vom primi acolo un kart complet pe care va trebui să-l setăm”, a precizat Silviu Lăzărescu.

De același autor

Related Articles