S-a încheiat sezonul competiţional pentru practicantele de gimnastică ritmică! Ultimele două concursuri cuprinse în calendarul anului 2020 au fost Cupa României şi Festivalul Naţional de gimnastică ritmică. La cele două evenimente sportive desfăşurate zilele trecute în capitală au participat şi două gimnaste ale secţiei de profil de la CSS Reşiţa, Sofia Perneu şi Larisa Trebuian. Ambele sportive au avut evoluţii bune, spune profesoara Luminiţa Laţcu.

„La Cupa României, sportiva Sofia Perneu, de la categoria a 4-a, anul de naştere 2010, a concurat cu trei obiecte, obţinând locul 6 la individual compus. Este o sportivă talentată, cu multă ambiţie şi perseverenţă. A reuşit în aceste vremuri grele, cu pauza de trei luni în care s-a antrenat doar acasă, să obţină calificarea. La Festivalul Naţional am participat cu Larisa Trebuian la categoria a 3-a, anul 2009. Ea a obţinut un loc doi la măciuci şi un loc patru la obiectul minge. Este prima participare a secţiei noastre la acest festival naţional. Şi Larisa este o sportivă ambiţioasă, dar din cauza problemelor de sănătate nu a participat la campionatul naţional de la Ploieşti, aşa că am zis să-i dau şi ei şansa de a participa la o competiţie mare”, a declarat Luminiţa Laţcu.

La cele două competiţii de la Bucureşti, Luminiţa Laţcu a participat ca arbitru, iar colega Dana Târba a coordonat cele două sportive în calitate de antrenoare. În perioada următoare,  secţia de gimnastică ritmică de la CSS Reşiţa continuă antrenamentele doar cu grupa de performanţă, din cauza restricţiilor impuse ca urmare a pandemiei.