[FOTO-AUDIO] S-a încheiat Campionatul Naţional de Viteză în Coastă 2019 cu victoria supremă a reșițeanului Lucien Hora

Lucien Hora, ”volanul de aur” al Reșiței și monopostul LOLA și-au încheiat misiunea în acest an competițional. Chiar dacă în ultima etapă a  Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2019, la Trofeul Opel Poiana Braşov s-a confruntat cu ceva probleme tehnice, Lucien Hora a încheiat competiția încununat cu titlul de campion absolut.

L-am felicitat pe Lucien Hora după încheierea unui sezon în care a obținut aurul la general, la individual și cu echipa CB Rally Vest din Timișoara:  

”Mulțumesc pentru urări. Etapa de la Brașov a fost una în care LOLA nu a mai vrut să ”colaboreze” . În ultima urcare din concurs, chiar la start am avut probleme tehnice și nu am putut face urcarea. Voiam să termin tot anul pe podium, dar asta a fost. Oricum a fost un an minunat, chiar și la Reșița unde am avut o ieșire în decor. În total la etapa de la Brașov a fost bine pentru echipa noastră CB Rally Vest. Bogdan Cuzma a câștigat grupa și clasa, iar la echipe am ocupat locul I. CB Rally Vest s-a impus de departe în campionat față de celelalte echipe. A fost un an excelent pentru noi, Radu Benea s-a impus la debutanți, Bogdan Cuzma s-a impus și el, mai bine de așa nu putea să fie. Nu ne retragem la boxe, după ce o recuperez pe LOLA, dacă e totul în regulă, o să particip la un concurs de ”liniuțe” la Arad. Vreau să le mulțumesc tuturor reșițenilor și Radioului Reșița pentru susținere și sper ca la anul să câștigăm tot noi.”

Pilotul bulgar Stefan Stoev de la Silver Car EF10 a câştigat, duminică, 13 octombrie Trofeul Opel Poiana Braşov, ultima etapa a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2019.

Bulgarul a fost cronometrat, potrivit site-ului Federaţiei Române de Automobilism Sportiv, cu timpul de 04 min 30 sec 600/1000, 2 min 14 sec 004/1000, în prima manşă, 2 min 16 sec 596/1000, în manşa secundă.

Pe locul secund s-a clasat Bogdan Cuzma (Mitsubishi Lancer Evo IX), la 04 sec 041/1000, pe treapta a treia a podiumului sosind un alt bulgar, Nikolai Zlatkov (Audi S1), la 08 sec 100/1000.

Lucian Răduţ (Mitsubishi Lancer Evo 8,5) a terminat al patrulea, la 12 sec 456/1000 de învingător, pe cinci s-a clasat Ovidiu Zaberca (Audi R8), la 20 sec 397/1000, etc.

Mihai Leu s-a clasat pe opt, Dan Gîrtofan a fost al 12-lea, Titi Aur a încheiat pe 18, Edwin Keleti pe 21, în timp ce Lucien Hora a participant doar în prima manşă.

În clasamentul final, pe primul loc s-a clasat Lucien Hora, cu 176 puncte, urmat de Emil Nestor, 134 puncte, Silviu Dumitrescu, 86 puncte, Lucian Răduţ, 79 puncte, Bogdan Cuzma, 69 puncte, Mihai Leu, 64 puncte, Costi Stratnic, 61 puncte, etc.

Premierea performerilor din sporturile cu motor va avea loc în data de 30 noiembrie la Timișoara.

SURSA FOTO: CB Rally Vest