[FOTO-AUDIO] Reșițenii au dominat Campionatele Naționale de marș pe distanța de 20 km. Au cucerit 11 medalii!

302

Reprezentanții Clubului Sportiv Universitatea Reșița au excelat la Campionatele Naționale de mars pe distanța de 20 km. Au cucerit nu mai puțin de 11 medalii, din care 6 de aur, 2 de argint și 3 de bronz. Două au fost în concursul pe echipe, alte nouă fiind la individual.

Antrenorul George Ardeleanu este încrezător în forțele mărșăluitorilor reșițeni de a se impune și în competițiile internaționale:

Sportivii de la CS Universitatea Reșița-CSM Reșița au avut comportări deosebite. Rar s-a întâmplat, chiar dacă am fost printre protagoniști,să cucerim în totalitate podiumul atât la seniori, cât și la senioare. Rezultatele ne dau încredere că sportivii noștri vor evolua bine și peste hotare.”

11 medalii au cucerit mărșăluitorii reșițeni la Campionatele Naționale

Reprezentanții UEMR și-au trecut în palmares titlul național la 20 km marș seniori, cu echipa formată din Narcis Mihăilă, Marius Cocioran și Atila Balog. La feminin, echipa formată din Mihaela Pușcașu (anul I MCA), Mihaela Acatrinei (anul III – EFS), Lăcrămioara Căruceriu (anul I – MCA), și Loredana Cocoș (anul I – EFS) a devenit campioană națională la senioare.

Nouă medalii au fost obținute la individual. În competiția masculină, la seniori podiumul a fost în exclusivitate reșițean, cu Narcis Mihăilă campion național, urmat de Marius Cocioran și de Ionuț Pleșu. De asemenea, și la feminin – senioare, podiumul a fost în exclusivitate cucerit de studentele reșițene, prin Mihaela Pușcașu (anul I – MCA) – aur, Mihaela Acatrinei (anul III – EFS) – argint, și Lăcrămioara Căruceriu (anul I – MCA) – bronz. La tineret, reprezentanții universității reșițene au obținut două titluri de campioni naționali și o medalie de bronz, prin Lăcrămioara Căruceriu (anul I – MCA) – aur, Ionuț Pleșu – aur, și Remus Rădoi (anul II – EFS) – bronz.

Antrenorul federal, Octavian Măzăran a vorbit despre reușitele de la aceste Naționale:

Sportivii reșițeni de la CS Universitatea Reșița și CSM Reșița au obținut medalii ”frumoase” pentru județul nostru. Ne dau încredere că în viitor la competițiile internaționale vom putea obține rezultate bune. După această competiție urmează trei săptămâni de pregătire pentru o parte dintre mărșăluitori, iar ceilalți vor lua parte la Campionatele Balcanice.”

Campionul Național, Narcis Mihăilă, vorbește despre succesul de la Botoșani:

”La aceste Campionate Naționale a fost foarte, foarte bine. Am reușit să ocup locul I și sunt foarte mulțumit de acest rezultat. Noi nu am mers acum cu un scop anume, ci pentru noi a fost o verificare pentru ce va urma. Ca și traseu, pot spune că a fost unul foarte greu și aș fi vrut să scot un timp mai bun.”

Marius Cocioran a participat la Botoșani în dublă calitate de antrenor și concurent. A reușit să se impună în ambele ipostaze:

”Concursul a fost destul de complicat, din punct de vedere al traseului. Suntem mulțumiți de rezultatele pe care le-am obținut ca și echipă. Eu sunt mulțumit pentru rezultatul meu, dar și pentru cel obținut de sportivul meu, Remus Rădoi.”

Campionatul Național a fost destul dificil, deoarece traseu a fost destul de greu, afirmă medaliata cu aur, Mihaela Pușcașu:

Și colega sa, Lăcrămioara Căruceriu, a confirmat că la aceste Campionate Naționale nu a fost deloc ușor, ea concurând accidentată:

Ionuț Pleșu, campion național la tineret și pe podium la seniori, este mulțumit de prestația sa de la Campionatele Naționale:

Urmează Campionatele Balcanice și Cupa Europei

După această competiție, sportivii studenți ai capitalei Banatului de Munte ne vor reprezenta în data de 20 aprilie la Campionatele Balcanice de marș din Grecia, iar în zilele de 19 și 20 mai, la Cupa Europei de marș, competiție ce va avea loc în orașul Alytus din Lituania.