[FOTO-AUDIO] Reșițeanul Erich Loidl, unul dintre tinerii luptători de perspectivă ai României: mi-e dor să mă lupt, mi-e dor de concursuri!

1337

Luptătorii reșițeni de la Clubul Sportiv Școlar desfășoară în această perioadă antrenamente în aer liber. Erich Loidl, unul dintre perfomerii secției, a participat recent la un stagiu de pregătire cu lotul național de juniori.

La început a fost greu și a trebuit să muncesc mai mult pentru a reveni la forma dinainte de pandemie”, ne-a declarat tânărul luptător cărășean:

Pregătirea a fost cam dificilă, deoarece am fost destul de deconectat de la antrenamente din cauza acestei pandemii. Ușor, ușor, m-am ”pus pe picioare”, n-am avut de ales, a trebuit să-mi revin. M-am pregătit și la Costinești, cu lotul național de juniori, unde am efectuat antrenamente pe plajă. Am făcut doar pregătire fizică: alergări și exerciții de forță. Sportul nostru este afectat și mai mult de această pandemie, deoarece este unul de contact. Ne antrenăm cum putem, pe teren sau în fața sălii, nu avem contact fizic. Mi-e dor de lupta propriu-zisă, mi-e dor să mă lupt cu colegii, să revenim cât mai repede pe saltea. Pentru mine urmează tot pregătirea fizică, dar sper să particip măcar la un campionat național”, a afirmat Erich Loidl.

Antrenorul Florin Dință apreciază participarea lui Erich la aceste cantonamente, pe care le consideră foarte utile pentru revenirea la forma inițială a sportivilor:

„Pentru el a fost foarte bun acest stagiu de pregătire de la Costinești, mai ales că ieșit un pic din ritmul monoton pe care-l avem noi în această perioadă. Este cooptat în lotul național de juniori și va intra în pregătire la Târgu Mureș și la Izvorani. Totul anul 2020 va fi în pregătire cu lotul national. Referitor la lotul național de juniori al României, am fost contactați de reprezentanții Federației Române de Lupte, atât eu cât și maestrul Adrian Dacica, cel care este coordonator principal al Centrului Național de juniori de la Reșița, pentru a relua activitatea aici în municipiul de pe Bârzava. Am decis ca lotul să revină la Reșița în luna septembrie”, a concluzionat prof. Florin Dință.  

Până la sfârşitul acestui an, reșițeanul Erich Loidl, unul dintre tinerii luptători de perspectivă ai României, va mai lua parte la alte două stagii de pregătire cu lotul național, la Târgu Mureş şi Izvorani.

sursa foto: Federația Română de lupte/Cristina Corocan