[FOTO-AUDIO] Reşiţa Stairs Challenge, o reuşită şi în 2023!

Dealul Golului din Reşiţa a fost încă o dată locul de întâlnire al celor pasionaţi de alergarea în aer liber, pe trasee neconvenţionale! Cea de-a treia ediţie a evenimentului sportiv Reşiţa Stairs Challenge a reunit la start 124 de atleţi, profesionişti şi amatori de toate vârstele, care s-au întrecut pe scările ce duc spre  zona de belvedere de la Stemă. 67 de competitori au ales proba scurtă, cu o singură urcare, iar alţi 57 s-au încumetat să ia startul în cursa de 10 urcări. Traseul ud după ploaie le-a făcut misiunea ceva mai  grea, dar nimeni nu şi-a pierdut buna dispoziţie. Au intrat în concurs alergători din întreg sud-vestul ţării. Impresii, după competiţie:

“Raul Tancău, sunt din Timișoara, de la clubul CS Ride Competition, și am venit să particip la Reșița la această cursă. Un concurs inedit pe scări. Este  prima oară când particip la acest fel de concurs, mi s-a părut destul de greu.

Daniela Ilie din Arad, reprezint clubul ATIA. E super-fain! Traseul maxim de tehnic, puțin cam alunecos, având în vedere faptul că a plouat. Scările, pe anumite porțiuni sunt destul de înguste, după aceea destul de late, acolo îți pierzi puțin ritmul. În rest, totul fain. Organizare foarte bună. Am concurat la proba scurtă, poate aş fi putut alerga şi proba lungă, dar nu am vrut mai mult de data aceasta. Aradul a venit cu mai mulți reprezentanți, suntem vreo 12-13 participanți. Pentru mine este prima oară aici, alți colegi de-ai mei au mai fost. Voi mai veni cu siguranţă.

Găman Ginel din Reşiţa, am intrat în competiţie cu sportivii mai tineri, în condiţiile în care eu am peste 50 de ani. Nu a fost ușor, în momentul în care te depășește un tânăr te demoralizezi puţin, dar asta este, mergem înainte și sperăm că o să fie mai bine la anul.

Kis Robert este numele meu. Am venit de la Timișoara să particip la Reşiţa Stairs Challenge. E o cursă super grea pe scări. Am mai făcut acum trei ani această cursă, e plăcut. Organizarea e aşa cum trebuie, concurenţa e tare, dar m-am descurcat bine.

Mihai Alexandru din Reșița, Stairs Challenge 2023 a fost foarte bine organizat, totul e plăcut,  mai puțin partea de urcare. O cursă grea, intensă. Cei mai mulţi concurenţi au fost bine pregătiţi – eu nu mă număr printre ei, dar am venit de plăcere, și e o metodă plăcută de a petrece sâmbăta. Pentru mine e a doua participare, am mai fost în 2021 şi sigur o să mai vin.

Iată câteva instantanee realizate de Zoli Bagosi:

foto Zoli Bagosi
foto Zoli Bagosi
foto Zoli Bagosi
foto Zoli Bagosi

La proba scurtă, câştigător a fost Anton Beniamin David, care a stabilit şi un nou record al traseului, cu 3 minute si o secundă. Dintre fete, cea mai rapidă a fost Cristina Bălan.

Cursa de 10 ture a fost câştigată de Iulian Pop, la masculin, şi Ada Cameniţă, la feminin.

Rezultatele complete pot fi consultate aici.

Cea de-a treia ediţie Reşiţa Stairs Challenge a fost organizată de Asociaţia Bike Attack împreună cu Primăria Reşiţa, cu sprijinul mai multor instituţii şi sponsori.

foto articol: facebook Reşiţa Stairs Challenge (Mihai Leu)

Cele mai citite

Related Articles