[FOTO-AUDIO] Reşiţa a fost capitala luptelor şcolare din România!

Capitala Banatului de Munte a fost, timp de două zile, şi capitala luptelor şcolare din România! Polivalenta reşiţeană a găzduit sâmbătă şi duminică întrecerile Campionatelor Naţionale Şcolare de lupte rezervate sportivilor sub 17 ani. Ambiţiile s-au văzut pe saltea, iar atmosfera din sală a fost una incendiară.
240 de tineri luptători – 120 de băieţi şi 120 de fete, de la 42 de cluburi şcolare din ţară – au intrat în competiţie pentru medaliile puse în joc. Dacă despre nivelul întrecerii opiniile au fost diferite, despre organizarea de la Reşiţa toţi cei prezenţi au vorbit la superlativ.

Reşiţa are deja experienţă în organizarea finalelor naţionale de lupte, iar competiţia şcolară reprezintă o utilă verificare înaintea Campionatelor Naţionale de cadeţi, a spus, în prima zi a turneului, antrenorul emerit Adrian Dacica.

“O competiție deosebită, de data aceasta organizată de Ministerul Educației, unde participă cei mai buni copii până la 17 ani. Eu zic că este foarte bine organizată, dovadă că este a treia oară consecutiv când organizăm această finală în Reșița. Sunt meciuri atractive, sportivii se implică, spectacolul este deosebit și ca nivel tehnic este foarte bun, sunt copii buni din țară care s-au clasat printre fruntasi la Campionatele Europene sau la Campionatele Balcanice. Competiția aceasta se vrea ca și o verificare înaintea Campionatelor Naționale de cadeți.”

Medaliile naţionale şcolare s-au decernat duminică, în ultima reuniune sportivă de la Polivalentă. Cei mai buni au urcat pe podium, iar trei medaliaţi au fost reşiţeni. Se putea şi mai bine, recunoaşte tehnicianul Florin Dinţă, cel care este şi preşedintele Asociaţiei Judeţene de Lupte din Caraş-Severin.

“Organizarea a mers foarte bine, competiția de la an la an este tot mai puternică. Sportivii noștri au reușit să aducă trei medalii de bronz pentru clubul CSS Reșița: Cristian Cască, la categoria 55 kg, Rădulescu, la categoria 48 kg, și Iasmina Golea, în limitele categoriei 65 kg. Ne așteptam la mai mult, dar avem acum un schimbul de generații, e greu. Așa este în sport, mai și câștigăm, mai și pierdem.”

La final, concluziile au fost formulate de Robert Nosal, directorul Clubului Sportiv Şcolar din Reşiţa:

” Sportivii noștri au avut rezultate deosebite, am avut meciuri de calitate şi finale bune – în esenţă, o propagandă bună făcută sportului. Copiii s-au întrecut în fair-play, s-au în trecut în forță, în putere. Astăzi au câștigat cei mai buni. Clubul nostru a obținut trei medalii de bronz, un lucru îmbucurător, deoarece schimbăm generațiile și venim cu copilași mai tineri în concursuri. Dar cel mai important lucru este faptul că Reşiţa a găzduit această finală.”

Campionatele Naţionale Şcolare Under 17 au fost organizate de CSS Reşiţa, sub egida Inspectoratului Şcolar din Caraş-Severin, cu sprijinul Asociaţiei Judeţene de Lupte, al Primăriei reşiţene şi al Consiliului Judeţean.

De același autor

Related Articles