[FOTO-AUDIO] Progresul Ezeriş a învins CS Oraviţa în primul amical al iernii

Progresul Ezeriş a câştigat detaşat primul amical al iernii. Pe sinteticul din Valea Domanului, trupa lui Mircea Manu a învins cu 5-0 echipa de Liga a IV-a CS Oraviţa – formaţie aflată şi ea la primul test din perioada de pregătire. Vremea de iarnă, deloc potrivită pentru fotbal, a făcut viaţa grea ambelor echipe, dar protagoniştii din teren au înfruntat cu stoicism frigul şi ninsoarea. Diferenţa de eşalon s-a văzut totuşi: echipa mai bună a fost cea a Ezerişului, care a punctat prin Samy Brathwaite, Sorin Careba, Dumitru Bogdan şi Bogdan Geangălă – ultimul, cu o dublă. Un prim test reuşit, a apreciat la final directorul sportiv al ezerişenilor, Cristian Şodâncă:

” A fost un joc bun de verificare, un joc care ne-a prins bine după o săptămână de pregătire, un meci în care antrenorul a folosit mulți jucători tineri. Unii vor rămâne la noi, alții sunt încă în probe. Antrenorul a încercat să facă o mișcare, să lege un pic relațiile de joc. Nu ne-a interesat nicidecum scorul. Importantă a fost mișcarea, și e bine că pe vremea asta nu s-a accidentat nimeni. Suntem sănătoși și ne pregătim în continuare. Nu suntem încă mulțumiți. Am avut câțiva jucători buni astăzi în probe, care au venit să-i vedem și care o să rămână în continuare la pregătire. Încă mai căutăm, încercăm soluții. Ne mai trebuie încă pe faza ofensivă un atacant și un fundaș central, un fundaș lateral dreapta încercăm să mai aducem. Acum, vedem, mai sunt câteva zile până când se încheie perioada de transferuri și vedem ce putem face.
Pregătirile au început pe Gloria, dar acum, ținând cont de ploile şi ninsorile acestea, n-o să intrăm pe acel teren, pentru că dacă intrăm îl facem praf și nu-l mai putem folosi ulterior. Încercăm să facem antrenamente pe sintetic. Asta e, ne acomodăm, infrastructura e marea problemă și la nivel național. Nu avem terenuri suficiente.”

Progresul Ezeriş a început meciul în formula: Birăescu,Musa, Faizal, Veca, Dumitru, Careba, Cărăuşu, Derbac, Brathwaite, Rotariu, Geangălă. Au mai intrat: Lungu S., Cârlugea Burkan Barbu,Lungu I., Damian, Corneanu, Cretu.

De cealaltă parte, CS Oraviţa a testat şi ea mai mulţi jucători de pe plan local, inclusiv de la Mundo Reşiţa. Scorul a contat mai puţin, a declarat preşedintele grupării orăviţene, Sorin Seliman.

“Din păcate am prins o vreme nefavorabilă, dar terenul e în stare foarte bună. Am văzut foarte mulți jucători tineri de la noi, din Oravița, și de la CS Negrea. Au venit trei jucători în probe, avem în vedere o posibilă colaborare cu ei pe termen mai lung. Aici nu pot să spun eu nimic, pentru că decizia aparține în totalitate antrenorului Ciprian Macovei. Am făcut o mișcare foarte bună pe o vreme foarte urâtă. Așteptăm să mai vină mulți copii la noi la Oravița, pentru că totul este înspre bine. Astăzi a fost primul meci amical al nostru. Pregătirile le facem la baza noastră sportivă, la Oravița. Mai avem programate două partide amicale. Sâmbăta viitoare o să jucăm acasă cu Foresta Lăpușnicu Mare, iar ultimul meci de pregătire, înaintea startului în Cupa României, va fi tot pe teren propriu, cu Mundo Reșiţa.”

De același autor

Related Articles