[FOTO-AUDIO] Progresul Ezeriş a înclinat steagul în faţa Aurului Brad

Progresul Ezeriş nu s-a bucurat de victorie nici în etapa a doua a sezonului de primăvară. Pe stadionul reşiţean Gloria, fotbaliştii cărăşeni au primit în acest weekend replica formaţiei Aurul Brad într-un duel al suferinţei – ambele echipe având mare nevoie de punctele puse în joc. Meciul din etapa a 17-a a Ligii a III-a a fost unul echilibrat, de angajament, cu momente bune de ambele părţi. Progresul a deschis scorul în minutul 68 prin Bogdan Geangălă, dar bucuria gazdelor a fost scurtă: Aurul a reacţionat imediat şi a întors rezultatul graţie golurilor reuşite de Mihai Leahă (min. 70) şi Bogdan Tecsi (min. 75). S-a terminat 2-1 pentru oaspeţi, care trec astfel înaintea Progresului în clasamentul seriei a 7-a.

De remarcat că ambele echipe au avut un adversar comun: terenul greu, care a devenit spre final aproape impracticabil în anumite zone ale suprafeţei de joc. Din mocirla de pe Gloria, Bradul a scos trei puncte de aur – iar Progresul Ezeriş e nevoită să amâne bucuria primului succes din 2023. Antrenorul cărăşenilor, Mircea Manu:

“Ieșim cu capul plecat la final, deși am condus cu 1-0. Un joc de luptă din care până la urmă am ieșit învinși, dar țin să felicit băieții, au avut dăruire, au dat totul, doar că, ați văzut și dvs., din acele două faze fixe, din acele două cornere s-a scris soarta jocului. Ce le mai pot reproșa? Doar că n-au fost atenți la fazele acelea, cele fixe. Noi suntem cu trei-patru jucători aduși noi acum. În perioada asta încercăm să-i integrăm, comunicarea merge mai greu între noi și de asta s-a ajuns şi la rezultatul de astăzi. Noi suntem încrezători, mai e ultimul meci din sezonul regulat cu Haţegul și apoi avem cele 10 meciuri din playout. Eu zic că totul se joacă până în ultima etapă. O să reușim să salvăm corabia până la final”, a spus antrenorul Progresului, Mircea Manu.

Progresul Ezeriş: Birăescu, Rotariu, Careba, Veca, Piquionne, Cărăuşu, Zamfir, Brathwaite, Dumitru, Geangălă, Ebenezer. Rezerve: Varga, Cârlugea, Husa, Berbentea, Lungu Ionuţ, Lungu Ştefan, Creţu, Dragomir, Corneanu. Antrenor Mircea Manu

Nici Voinţa Lupac n-a luat puncte în această rundă. “Croaţii” au jucat pe terenul liderului CSM Deva, care s-a impus cu 4-0.
Rezultatele din etapa a 17-a, seria a 7-a:
CSM Deva – Voinţa Lupac 4-0
Progresul Ezeriş – Aurul Brad 1-2
Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2 – Retezatul Hațeg 0-7
ACSO Filiaşi – Viitorul Şimian 0-2
Jiul Petroşani – Gilortul Târgu Cărbuneşti (sâmbătă, ora 15.00)

În clasament, Progreul Ezeriş se află acum pe locul 9, cu 9 puncte, iar Voinţa Lupac ocupă poziţia a 6-a, cu 24 de puncte.

În ultima etapă a sezonului regulat, pe 25 martie, Progresul Ezeriş va juca la Retezatul Haţeg, iar Voinţa Lupac va primi fizita formaţiei ACSO Filiaşi.

Cele mai citite

Related Articles