[FOTO-AUDIO] Onoruri pentru ambasadorii Reşiţei la Tokyo! Olimpicii reşiţeni s-au întâlnit cu suporterii de acasă

Spiritul olimpic, cu tot ceea ce înseamnă el  – onoare, muncă, perseverenţă, respect şi, poate mai presus de toate, dorinţa de a fi mereu mai bun – a poposit pentru o zi în curtea Centrului German “Alexander Tietz” din Reşiţa. Iubitorii sportului din municipiu au fost invitaţi la o întâlnire de suflet cu ambasadorii Reşiţei la Olimpiada japoneză. Luptătoarea Alina Vuc, mărşăluitorul Marius Cocioran şi antrenorul său, Octavian Măzăran, au fost invitaţii de onoare ai manifestării puse la cale de Forumul Democratic al Germanilor din Caraş-Severin, Centrul Universitar UBB din Reşiţa şi Primăria municipiului. Profesorul universitar Andrade Bichescu a trecut în revistă carierele sportive remarcabile ale celor trei invitaţi, după care a urmat o festivitate de premiere gândită ca o recunoaştere a muncii depuse de olimpicii Reşiţei. Alina, Marius şi Octavian au fost recompensaţi, între altele, cu plachete de onoare, medalii, albume şi premii în bani pregătite de organizatori. Poate cea mai importantă răsplată a fost însă reprezentată de aplauzele sincere ale unui public inimos, care i-a primit cu toată căldura pe eroii de la Tokyo. Olimpicii reşiţeni s-au adresat apoi publicului şi au răspuns la întrebări, într-o atmosferă cordială. Acţiunea sugestiv intitulată “Întâlnire cu excelenţa în sportul olimpic” şi-a atins scopul, a apreciat Erwin Ţigla, preşedintele Forumului Democratic al Germanilor.

“Sunt trei sportivi reşiţeni care au dus cu mândrie numele Reşiţei acolo, departe, şi ne bucurăm că în această zi, în curtea Bibliotecii Germane, îi avem ca oaspeţi. De fapt, sunt oaspeţii Reşiţei şi viitorul nostru. Pentru că de fiecare dată considerăm că aceia care ne reprezintă, reprezintă sufletul Reşiţei, focul nestins al Reşiţei şi, nu în ultimul rând, viitorul nostru”, a spus Erwin Josef Ţigla.

Cei trei oaspeţi ai manifestării s-au arătat onoraţi de invitaţie şi de şansa de a se întâlni cu fanii de acasă:

“Mă simt foarte onorat să fiu prezent aici, mulţumesc pentru invitaţie. După Jocurile Olimpice, am plecat două săptămâni în concediu împreună cu familia. Cred că mi-am încărcat bateriile pentru ceea ce va urma, adică un nou ciclu olimpic. Sper şi îmi doresc să prind şi cea de-a patra ediţie a Jocurilor Olimpice. Voi munci pentru acest lucru, sper să reuşesc. (…) Salut toţi reşiţenii, le mulţumesc pentru susţinere, pentru faptul că sunt alături de mine cu sufletul şi cu gândul”, a declarat Marius Cocioran.

“Vreau să mulţumesc organizatorilor pentru această invitaţie, sunt onorată şi mă bucur că Reşiţa nu m-a uitat, aşa cum nici eu n-o s-o uit vreodată. Le spun suporterilor să ne susţină, indiferent de rezultate, pentru că noi muncim foarte mult ca să ajungem la competiţie. Ne dorim să câştigăm, o lume e dezamăgită când pierdem, dar mai dezamăgit decât noi nu este nimeni, şi mai mult decât noi nu-şi doreşte nimeni să câştigăm”, a spus Alina Vuc.

“După prezenţele de la Londra şi Rio, iată că şi anul acesta suntem printre puţinele oraşe care au avut reprezentanţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Vreau să mulţumesc organizatorilor acestei acţiuni şi în acelaşi timp îi felicit, pentru că, promovând sportivii de performanţă, vom reuşi poate să atragem şi mai mulţi tineri către sport. Sportul înseamnă sănătate. Să sperăm că unii dintre ei vor fi viitorii reprezentanţi ai Reşiţei la Jocurile Olimpice”, a spus, la rândul său, antrenorul Octavian Măzăran.

foto: Petre Dalea

Cele mai citite

Related Articles