[FOTO-AUDIO] Obiectiv îndeplinit! Reşiţa Locomotives e în playoff, după un duel spectaculos cu Timişoara 89-ers

Reşiţa Locomotives a obţinut calificarea în playoff-ul Campionatului Naţional de Fotbal American, după un meci viu-disputat contra rivalilor de la Timişoara 89-ers. Programat în ultima etapă a sezonului regulat, duelul bănăţean de pe arena Gloria din Reşiţa a oferit fanilor din tribune un spectacol sportiv atractiv, cu răsturnări de situaţie şi un final pe muchie de cuţit. Prima jumătate a fost adjudecată de oaspeţi: la pauză, 89-ers conduceau cu 14-10, dar elevii lui Bojan Kovacevic au revenit în teren extrem de motivaţi şi au reuşit să întoarcă rezultatul. A fost la un moment dat 37-21 pentru Locos, însă forcingul de final al oaspeţilor a mai dat o dată emoţii formaţiei reşiţene. Timişoara 89-ers s-a apropiat la numai două puncte, dar n-a reuşit să scoată de pe şine locomotiva reşiţeană. S-a terminat 37-35 în favoarea echipei gazdă, care obţine astfel calificarea în playoff-ul competiţiei. Un succes muncit şi meritat, a apreciat după joc fondatorul grupării Reşiţa Locomotives, Raul Siladi.

“Nu poți să îți dorești altceva decât să trăiești un asemenea meci cu răsturnări de scor – exact cum am presimțit înainte de joc. Meciurile dintre noi sunt mereu frumoase, de data asta am reușit noi să ieșim învingători. La pauză ne-au condus ei, dar am vrut să arătăm că ăsta e terenul Reșiței şi că aici nu se câștigă așa de ușor. Am pus foarte mult suflet în pregătirea meciului, am reușit să ne distanțăm puțin și ar trebui să ne fie o lecție ceea ce a urmat. Am început să ne relaxăm. Am început să băgăm rezervele și uite că era să ne coste. S-au apropiat, felicitări Timișoarei că au luptat până în ultimul minut și erau cât pe ce să ne egaleze și nu se știe ce se putea întâmpla.
Intram în prelungiri și acolo orice se poate întâmpla. Dar e o bucurie de nedescris pentru noi toți că am învins. Până la urmă, calificarea asta în play-off e rezultatul muncii de luni de zile. Am început antrenamentele în sala de forță încă din martie. Am pus foarte, foarte multă muncă în pregătirea campionatului. Suntem bucuroși că suntem în play-off. Eram sigur că toate echipele se vor întări, drept dovadă și calitatea meciurilor a fost mult mai mare decât în anii trecuți. Sunt bucuros că reușim să reprezentăm Reșița frumos și că ne-am calificat în playoff în dauna unor echipe ca și Timișoara sau alte formaţii din București. Suntem mândri de ce am realizat până acuma, şi mergem în continuare. În playoff o să avem un meci foarte greu la Târgu Mureș. Ei au arătat că sunt o echipă extrem, extrem de puternică.
Mergem să ne jucăm șansa, nu se știe niciodată. Poate reușim să facem o surpriză. Publicul astăzi a fost extraordinar. Vreau să le mulțumesc, au fost alături de noi și în ultimele momente chiar am simțit că jucăm pentru oraș, pentru ei și că ne încurajează să reușim să obținem victoria. Le mulțumesc din suflet.”

Playoff-ul CNFA va debuta în zilele de 19 şi 20 noiembrie. Reşiţa Locomotives va întâlni în deplasare formaţia Mureş Monsters. În sezonul regulat, târgumureşenii s-au impus acasă în faţa Locomotivelor cu 44-6.

Cele mai citite

Related Articles