[FOTO-AUDIO] Noi succese pentru karate-ul reşiţean! Elevii lui Zoltan Lipan, pe podium la Naţionalele WUKF +13 ani

Tinerii karateka de la Clubul Sportiv Muncitoresc din Reşiţa s-au întors cu rezultate foarte bune de la Campionatul Naţional WUKF +13 ani. În cadrul competiţiei desfăşurate la Braşov, sportivii din municipiul de pe Bârzava au obţinut două titluri naţionale, două medalii de argint şi alte câteva clasări aproape de podium. Detalii despre performanţele reşiţenilor ne-a oferit antrenorul Zoltan Lipan:

” Au fost prezente 57 de cluburi, în total 470 de sportivi. Printre aceștia ne-am numărat și noi și ne putem mândri cu rezultatele obținute, având în vedere că a fost un concurs foarte greu, cu sportivi foarte bine pregătiți, dornici să obțină un loc în lotul național, pentru a putea participa la Campionatul European ce se va desfășura la Livorno, în Italia, în luna noiembrie.

Noi ne-am întors cu două titluri de campioni naționali, prin Greta Carla Buzura la kumite +60 kg, categoria 14-15 ani, și Daniela Doban, la parakarate. De asemenea, am obținut două titluri de vicecampioni naţionali, prin Ionela Flaviana Milotin, categoria +60 kg, grupa 16-17 ani, și echipa de fete la kata interstil, echipă formată din Greta Buzura, Maia Wettori și Alexia Deriuş. Pe lângă aceste rezultate, aș vrea să mai evidențiez și evoluția sportivei Maia Wettori la minus 50 kg, care s-a clasat pe locul cinci după trei runde. Ea a învins două concurente foarte bine pregătite, de la Pucioasa și de la Brașov, iar în finală a pierdut în fața fetei de la Politehnica Cluj. De asemenea, Alexia Derius a avut o evoluție peste așteptări, a avut foarte multe etape și, de asemenea, în finala mare a pierdut în fața unei fete de la Politehnica Cluj – o grupare cu sportivi foarte bine pregătiți. Şi Alexia a ieșit pe un meritat loc cinci. Ar mai fi de precizat referitor la Flaviana Milotin faptul că la proba de kata 16-17 ani a trecut de trei runde şi s-a calificat în finala mică și a pierdut deoarece a introdus o tehnică în plus. Se știe că la kata este o înlănțuire exactă de tehnici, iar ea a făcut o greșeală, ceea ce a descalificat-o și astfel a pierdut locul trei.


Cu toate aceste rezultate, CSM Reşiţa s-a situat pe locul 34 în clasamentul general din cele 57 de cluburi, dar cu locul I de la parakarate suntem pe locul 19. Ne bucuram pentru rezultatele obtinute, astfel municipiul Resita va fi reprezentat de patru sportivi la Campionatul European din Italia. Mulţumim pentru sprijin Primariei, clubului CSM Reşiţa şi conducerii Palatului Copiilor, care a asigurat mijlocul de transport.

În data de 4 iunie vom participa cu Daniela Doban la un concurs internațional de parakarate în Arad, în data de 19 iunie suntem invitați la Vladimirescu Arad, apoi, peste încă o săptămână, vom participa tot în Arad la Cupa Dragon”, a precizat antrenorul reşiţean Zoltan Lipan.

Cele mai citite

Related Articles