[FOTO-AUDIO] Municipiul Reşiţa a fost capitala karate-ului european! România, locul I la Cupa Europeană WKC

Capitala Banatului de Munte a fost pentru un weekend şi capitala karate-ului de pe bătrânul continent. Sala Polivalentă din Reşiţa a găzduit sâmbătă şi duminică întrecerile programate în cadrul celei de-a 11-a ediţii a Cupei Europene organizate sub egida Confederaţiei Mondiale de karate. Sportivi de top din Anglia, Italia, Ucraina, Serbia, Macedonia, Bosnia-Herţegovina şi România au luptat pentru titlurile şi medaliile puse în joc. Despre anvergura evenimentului am primit detalii, chiar în timpul competiţiei, de la cărăşeanul Marian Meşinschi, cel care a reuşit să aducă pentru a doua oară la Reşiţa prestigioasa cupă europeană.

“Peste 200 de sportivi înscrişi din opt ţări, o competiţie de un înalt nivel, pentru că sunt cei mai buni sportivi din ţările respective. Este prezent aici şi preşedintele Confederaţiei Mondiale, pentru că au avut loc la Reşiţa şi alegeri. Este o nouă echipă de conducere, şi pot să vă spun că printre cei patru vicepreşedinţi am fost ales şi eu. Alături de preşedintele Marko Nicovic din Serbia voi face echipă împreună cu Pete Lindley din Anglia, Massimo di Luigi din Italia şi Nestor Parreno din Argentina. Sunt multe lucruri de schimbat, atât la nivel organizatoric – eu voi răspunde de resortul organizare – cât şi în ceea ce priveşte strategia de dezvoltare a Confederaţiei Mondiale de atragere de noi ţări. Asta presupune multe contacte la nivel internaţional, şi sunt convins că putem face lucrul acesta. În privinţa organizării Cupei Europene de la Reşiţa, pot spune că am avut sprijinul total al municipalităţii şi aş vrea să-i mulţumesc domnului primar Ioan Popa. Mulţumesc de asemenea tuturor celor din Primărie care ne-au susţinut logistic, dar şi Consiliului Judeţean, care ne-a pus la dispoziţie Sala Polivalentă în mod gratuit, Prefecturii, tuturor factorilor abilitaţi care au susţinut deplin această competiţie. Au loc întreceri de la copii 8-9 ani până la seniori, atât probe de kata cât şi de kumite”, a declarat Marian Meşinschi.

Impresionat de organizare s-a arătat şi Pete Lindley, reprezentantul oficial al karate-ului britanic şi vicepreşedinte WKC:

“Trebuie să-i mulţumim lui Marian pentru desfăşurarea acestei competiţii. A fost o perioadă grea in ultimul an şi jumătate, din cauza pandemiei. Trebuia să începem din nou, şi e super că am reuşit să facem acest lucru în România, la Reşiţa. Sunt membru WKC de mulţi ani, acum sunt şi vicepreşedinte, îmi face o reală plăcere să lucrez alături de ceilalţi oficiali ai Confederaţiei Mondiale de karate.”

Primăria Reşiţa va susţine de fiecare dată evenimentele care ridică prestigiul municipiului, a dat asigurări Liliana Dacica, reprezentanta administraţiei publice locale.

Confederaţia Mondială de Karate a dat la Reşiţa restartul după pandemie, a declarat la rândul său Adrian Nagel, directorul departamentului IKU România.

“Ne bucurăm foarte mult că avem ocazia să participăm la această competiţie. Pentru noi este o pregătire înaintea Campionatului European care va fi peste o lună. Mai ales în aceste condiţii de pandemie suntem recunoscători în primul rând administraţiei locale reşiţene care ne sprijină la această competiţie, şi bineînţeles lui Marian Meşinschi, care este organizatorul şi sufletul evenimentului petrecut în acest weekend în municipiul Reşiţa. Karate-ul a avut foarte mult de suferit din cauza pandemiei. În ultimii doi ani am avut foarte puţine competiţii, în ultimul an au fost chiar suspendate toate competiţiile. Acum este primul campionat european pe care il organizăm după doi ani. Vă daţi seama, impactul asupra sportivilor, asupra pregătirii lor, a fost unul major”, a apreciat Adrian Nagel.

Cupa Europeană a Confederaţiei Mondiale de Karate a fost  organizată  de clubul Sport Star Anina, cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Judeţean. La finalul unui veritabil maraton sportiv, locul I pe naţiuni a fost ocupat de România, podiumul fiind completat de Ucraina şi Macedonia. Şi Caraş-Severinul se mândreşte cu cinci medalii. Alessia Iurea, de la Sport Star Anina, a luat aur la kumite, grupa de vârstă 10-11 ani, iar alţi patru colegi de club au cucerit medalii de argint, tot la kumite. Este vorba despre Natalia Lucasciuc, la 8-9 ani, Iulia Miron, 12-13 ani, Denisa Lucasciuc, la 14-15 ani, şi Darius Bălan, în cadrul grupei de vârstă 16-17 ani.

Cele mai citite

Related Articles